View Single Post
Staro 28.02.2009., 15:00   #355
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor marke Pregled postova
evo i ja malo ponovio svoju konfiguraciju, pa bi htio malo podići frekvencije procesora (a ko nebi?)... međutim imam osjećaj da su mi senzori za temperaturu proca otišli u nepovrat. naime, kad god upalim everest (ili neki drugi program za temperature) očitava mi da je u idle-u temperatura procesora 47°C, a temperature obje jezgre su 55°C, što mi je daleko previše. Kad sam pokrenuo orthos, te temperature su skakale i do 85°C, pa sam odlučio maknut stranicu kućišta i popipat pasivac na procesoru koji je bio hladan-do-mlak... zanima me jel me to onda treba brinuti ili ne? i dal je to dobra metoda da pipnem taj pasivac na procesoru (stock cooler imam), ili trebam nekaj drugo probat prstom?

evo sad sam ga digo na 3000MHz, memorija je na 720MHz, i radi mi zasad 8 minuta u Orthosu Small FFT's i evo screenshota:

matična se ne mrda sa 26°C, bila je na početku 25°C. a procesor je otprilike na 86°C... sad mi se pak čini da niti senzori matične niti procesora ne valjaju...
sliku stavi kao thumbnail jebemu

BTW, ovom temperaturom ti je proc na najboljem putu ka degradaciji. Tebi ili hladnjak dobro ne leži na procu ili ti je pasta nikakva.
Brko je offline   Reply With Quote