View Single Post
Staro 27.02.2009., 22:23   #1
McT.
Premium
Moj komp

McT.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Problem: disk ili matična

Da ne duljim, možda ni post neću moći do kraja napisati

Dakle, konfa u sigu. Danas kad sam zadnji put gasio pc primjećujem da nekak dugo na ekranu piše "Windows is shutting down"..rekoh ok. I palim kasnije komp kad ono dođe do onog gdje mora izlistat disk, dvd...kad ono niš, stoji. Zgasim ga (pošto nemam reset na kućištu jbga), dođe do istog i hop - baci mi van Disk Error i nek ubacim dvd za boot te restartam (lampica ne svjetli). I tako ukrug.

Zgasim ..upalim opet i isto. Prvo na pamet mi je palo da je možda problem u biosu pošto sam se zadnjih par dana igrao s OC-om (bez dizanja voltaža), windowsi su radili ok al se rušilo u 3DMarku pa sam vratio na staro. OK..palo mi napamet i izvadim bateriju sa matične. Pokrenem komp opet, dođe mi onaj screen da odaberem bios settings...) odaberem default i lampica svjetli, disk čita i evo me u windowsima.

No sad explorer otvara sto godina, pokrenem Nero ništa..rekoh, idemo ga restartam iz windowsa. Idem na restart kad ono više od 20 min stoji "Windows is shutting down" i lampica od diska blinka jednoliko...zgasim..i opet ista stvar...baterija in/out i ista priča..e sad, pitam ja vas di bi tu mogao biti problem? Disk mi već dobra 4 mjeseca buči malo jače..krvcka tu i tam...bojim se da je on u pitanju, a opet s druge strane možda je ploča (nedo Bog). Napravil sam virus check, nema ničeg. No, stavio sam disk check po restartu i iznenadio sam se da je taj check trajao dobrih 20-25 min, gotovo 50 min za dvije particije. Seatools short testovi su ok. Btw, kod antivirus checka i analize diska TuneUp-om, temp diska je bila u granici 40° C. Eto, zbunjen sam..sad radi..al, isto tak se pitam do kad će..možda sad kad zgasim opet ista priča...da ne duljim, pomoć bilo kakva dobrodošla! Tnx

EDIT1: Sad sam restartao i u biosu enejblao S.M.A.R.T (koji sam jedni prije ostavio na disable jer sam mislio da on zajebava) no system je up sad. Svejedno, molim za savjet prije nego bude kasno

EDIT2: Možda ima kakve veze, Event Viewer kaže ovako: 5 min prije gašenja (onog prvog navedenog):

Error - Source: Disk - Event:11 - Poruka: The driver detected a controller error on \Device\Harddisk1\D. Isti takav error zabilježen je i kasnije, al samo jednom. Pretpostavljam da je to bilo kad sam prvi put upiso ić u windows. Za sada takvih errora nema (osim podosta s oznakom DCOM)

Zadnje izmijenjeno od: McT.. 27.02.2009. u 23:09.
McT. je offline   Reply With Quote