View Single Post
Staro 27.02.2009., 20:10   #9
The Pill Man
Premium

The Pill Man's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
e, pitanje, taj AP je u client modu kompatibilan s bilo kojom opremom, npr moze se nakacit na mikrotik ili bilo koji ap??
i, cisto reda radi, dal on u client modu moze pretrazivat AP oko sebe ili mu ja moram ukucat mac adresu Ap na koji se zelim nakacit..?
U principu (idealnom svijetu) ako je standard deklariran na dva uređaja isti trebali bi biti kompatibilni, ali iskustva koja sam našao po netu govore drugačije.

Ja airlive koristim u wds repeater modu, on se kači na linksys-a sa dd-wrtom a na airlive se ja kačim sa d-link usb wireles-om dakle sa ovim radi 100%.

Što se tiče definiranja rute u AP modu, imaš manuale na
http://www.airlive.com/support/support_4.jsp?seq=6
a koliko se sjećam (bilo je to davno za moj mali HDD u glavi) mislim da na rutu u AP modu možeš utjecati samo u smislu odabira kanala ako ti wlan mreža koristi više istih. Svakako, on će se sam spojiti na najbolji "signal" ako mu je konfiguriran pristup za tu mrežu.

Fiksno (pomoću mac-a) definiranje rute je sigurno moguće u WDS repeater modu ali ako ostale AP-ove setiraš sa MAC filterom a samo na željenu rutu postaviš dozvolu za svoj MAC trebao bi dobiti istu stvar ali to je primjenjivo samo ako je mala mreža i imaš pristup uređajima (ako si admin ili da ti on pomogne)