View Single Post
Staro 27.02.2009., 14:16   #25
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
hoćeš reći bolje pričekati novi mainstream proc koji će biti jeftiniji a ne znatno slabiji...

Jeste - ja to gledam na ovaj nacin:

corei7 (1366) su ekvivalent extreme verzijama quadova q6xxx/q9xxx (ili recimo high endu tipa q9550/q9650), a maticne 1366 sadasnje ekvivalent nekoj skupo opremljenoj x48 ploci (2000kn+).
corei5 (1156) su ekvivalent dobrim dual core procesorima i jeftinijim quadovima (dakle q6600, q8300 i sl.), a maticne budu vishe nesto nalik p35/p45 chipsetu.
Ovdje naravno ne govorim o direktnoj usporedbi, vec dajem otprilike predodzbu trzisnog segmenta - barem koliko sam ja citao o tome.

Realno je po meni totalno neisplativ prelazak sada, jer je to sve debelo preskupo, a vidjet cemo sta kasnije corei5 donosi i po pitanju performansi (budu i dual core izvedbe i quad core) i overclocka (prica se da ce to biti mozda onemoguceno), a ponajvise cijena koje bi trebale biti debelo nize (kako i za cpu-ove, tako i za maticne).

Evo jedan nabrzake link iskopan, s time da su se od tada neke stvari promjenile - Havendale je odgodjen/otkazan? Ili tako nesto.
Pippincro je offline   Reply With Quote