View Single Post
Staro 27.02.2009., 11:39   #367
Alenko_76
Premium

Alenko_76's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Temperatura i brzina Athlona 3000+

Ovak, athlon 3000+, Gigabyte GA-7N400S , nisam nikako zadovoljan temperaturama. Prvo je bilo 65 stupnjeva pa se nakon par sekundi gasi tek što uđem u biosu. Onda sam sve rastavio, očistio, stavio novi hladnjak i novu pastu i uđem u bios i vidim 55-56 stupnjeva. Sve radi, nanovo instaliram xp, i sve ok. No, meni se čini previše. Pa sam stavio veliki 8 cm ventilator umjesto malog (koji se vrtio na 4600,4700 rpm) no veliki na 12v se vrti sporije, oko 3000 rpm, temp. je stupanj dva niža. Onda sam se malo igrao u biosu i stavio sve na normal no cpu test pokazuje na radi na 1,085 ghz tako nekako, no u everestu su tada i temperature niže matična 28 stupnjeva procesor na 45 stupnjeva. Kada stavim u biosu na turbo onda radi na 2,085 ghz ali temp. matične je 33 stupnja procesora 56 opet. Što tek da pokrenem neku igru na koliko bi se popela temp? Bili procesor to izdržao?
Na koliko min. da stavim cpu freq, i agp freq (ako ima veze) da bi komp radio nekom optimalnom brzinom.
I drugo, kako da 8 cm vent. radi malo brže, jače, bili potenciometar pomogao, sada je spojen na 12 v direkt iz napajanja.
Hvala.