Citiraj:
Autor markaV
vidi link
vidi sta kolega kaze u zadnjem postu pa mi reci kakvi su to nezapaljivi materijali od kojih se prave routeri. >Dali se od toga prave i adapteri ili samo routeri...Opreza nikad dosta sto se tog tice... A sto se tice zracenja koliko mreza u ovom trenutku prolazi kroz nase tijelo.... zivimo u mrezi mreza....
|
Da, anonimus sa 20 postova i nesuvislim recenicama definitivno je referenca i pol za nasu temu.
Em sto, kao sto rekoh, postoje standardi i norme vezane uz fire hazard, kojih se valjda i JNC drzi u dobrom dijelu slucajeva, em sto nekakav pisljivi router cija se snaga mjeri u desetcima W jednostavno ne bi imao dovoljno energije za zapaliti ista suvislo u svojoj blizini, a kamo li da suklja vatru ili nesto u tom stilu sam od sebe.
Citiraj:
Autor Weky
Da se malo ukljucim u temu  Ovako WiFi mreže funkcioniraju na frekvenciji 2.4GHz hmmm na tim frekvencijama rade i mikrovalne pećnice. Mirkrovalne pećnice funkcioniraju na principu zagrijavanja molekula vode u tvarima pomoću rezonantne frekvencije atoma vode  . Jedina razlika između nečijeg rutera i mikrovalne je u snazi ruter cca 200-300mW 2300 x manje od mikrovalne cca 700W. kad mi mikrovalna radila s otvorenim vratima vjerojatno bi neko u toj sobi ostao bez vida jer takva snaga uzrokuje stecenje ociju 
|
Mikrovalno zracenje u tom spektru je neionizirajuce i kao takvo totalno marginalnog bioloskog efekta. Zanemarimo li cinjenicu da mu ionako mizerna snaga opada kvadratom udaljenosti...