View Single Post
Staro 25.02.2009., 19:27   #1
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
(riješeno) Dual Channel ne radi

Dakle pošto nemogu sam rješiti problem ostaje mi samo zamoliti Vas malo iskusnije za asistenciju

Dakle složio sam drugi komp sa identičnom matičnom (Gigabyte GA-MA790X-DS4),identičnim memorijama (Buffalo,2X1GB,800MHz),ali sam procesor stavio AMD 7750+ (Kuma),dok je na prvom kompu AMD 5200+.
Na kompu sa 5200+ uredno radi Dual Channel,128bit dok na kompu sa 7750+ pri pokretanju OS-a pod memory information ispisuje *Unganged memory,64bit*,tj. ne radi u dual channel modu.
Netrebam vjerojatno ni napomenuti da sam isprobao sve kombinacije slotova za ram 1-2,3-4,1-3,2-4 i uvijek isto,mjenjati pločice rama (iako su identične od istog proizvođača),resetirao bios,Optimazed-defoult setting,clear CMOS,čak išao i namještati i stavku po stavku ručno u Biosu da bude sve isto na oba kompa ali prvi radi u Dual Channel modu dok drugi sa 7750+ neće.
Ploče naravno podržavaju Dual Channel mode,a ja više nemam ni ideje ni znanja šta napraviti pa Vas molim za pomoć u rješenju ovog za mene Velikog problema,.........unaprijed ZAHVALJUJEM za pomoć i bilo koji savjet.
sina xx3 je offline