ehh opet ista priča....dakle, kod wide gamut monitora se javljaju presaturirane boje (prvenstveno crvena i zelena) u winsima kod aplikacija koje nisu "color managed" (Dakle kod Photoshopa to nije slučaj!)...btw, novi winsi 7 podržavaju wide gamut monitore odn. novi winsi 7 su "color managed"....I PONAVLJAM, za svaki posao koji nije "profi", kod kojeg nije bitno da su boje 100% precizne, wide gamut nije problem...a onaj tko RADI PROFI posao sa bojama - ima love (i isplati mu se) uložiti u neki profi kalibrator kojim onda kalibrira monitor i onda se može raditi sa vjernim bojama (za miloga, svaki studio to mora imati!!)....i da, ja sam jedan od "idiota" koji će kupiti ovaj monitor pretežno za simulacije i hebe mi se koliko su boje realne.....naštelat ću ih odokativno...TN-a nikad ne bi kupio zbog ipak osjetno lošijeg prikaza nego kod wide gamut s-ips-a a o kutevima gledanja da ne pričam..imao sam TN-a i jako jako mi je smetalo što se kod malog pomaka glave boje i svjetlina drastično mijenjaju...osim toga, ovaj HP nije ni zamišljen kao monitor za profiće...takvi imaju love za skuplje i bolje modele....