View Single Post
Staro 19.02.2009., 11:39   #187
vicarious
50g / 1.7 oz

Datum registracije: Feb 2009
Pozdrav ekipi!

Naime, imam stari CRT 19" monitor, koji me dosad dobro sluzio. Sada sam se odlucio na kupnju novoga. Bitno mi je da mi je monitor kvalitetan jer provodim dosta vremena za njim, a jos par ukucana se bave fotografijom pa i radi toga. Prvenstveno mi je upao u oko ovaj HP ov model. Problem je što ga u Splitu nemogu nabaviti, tj. da se bolje izrazim nemogu probati. U vemila postoji model HP2465 i njega nije moguce probati (izgovor je da je on spojen kao izlozen i da se tamo moze viditi, a tamo se vrte sugave reklame vemilove i nema sanse da se tu ista moze vidit). Mene zanima ako mi netko moze podrobnije napisati koja je razlika izmedju 2465 i 2475w modela, jer kako vidim po sturim specifikacijama razlike su sitne (u cijeni neki 400ak kn).
Takodjer u Vemila imaju novu politiku (lol) da se preko njih nemoze naruciti nesto ukoliko nemaju na lageru, cak i ako ostavis predujam. To mi je sada nebuloza, jer bi ga morao narucivati negdje iz ZG. To povlaci pitanje bar osnovne provjere za mrtve pixele i bleeding. Naime zanima me koja je HPova tolerancija za mrtve pixele? Gledao sam neke forume strane i tamo vidim da su ljudi (doduse u USA) vracali ovaj monitor i vise puta radi mrtvih i cak radi jakog bleedinga. Znam da ce mi bit zajebancija ukoliko budem to morao raditi. Sad, zanima me vas savjet:
Dakle ocito ce biti opcija da se zaletim u ZG pa da ga probam bar tako istestirati. S obzirom da nisam pretjerano iskusan sa LCD-ima, zanima me dali postoji dobar software kojeg mogu sibnut na stick i da pomocu njega u par klikova provjerim da je sve esencijalno sa monitorom uredu.
Također me zanimaju vaša iskustva, gdje bi mi dopustili da probam. Znam da su mi u vemilu prosle godine dopustili da probam samsungov, međutim to je bilo puko 2minutno probavanje i ustekavanje umjesto njihovog POS monitora, tako da se bez problema mogao provuci koji MP.

Ovo su pitanja za sad, bice ih jos

Hvala na pomoci unaprijed, i hvala clanovima koji su stavili svoje dojmove, pomogli su oko nekih stvari!
vicarious je offline   Reply With Quote