Citiraj:
Autor Killer Death
Može pitanje? Čitao sam da je bolje pagefile staviti na drugi hard ako imam dva harda. Ali taj drugi hard mi je sporiji pa da ga onda ostavim na sistemskom, bržem hardu ili da stavim na drugi, sporiji?
|
Ako ti nisu (i nece biti) nikakvi drugi podaci na tom "sporijem" HDD-u, postoji nacin da ga se "ubrza" iliti smanji vrijeme pristupa (nista opasno

).
Hint #1: Short-stroke
Hint #2: Sto vise slobodnog prostora na njemu
Citiraj:
Autor UNDERTAKER9
... zamislite da imate WD raptora od 24000 okr u min i da imate GTA 4 instaliran na hardu, i da imate 1 gb rama page file na 10 gb je skroz dovoljan za pokretanje igre bez trzanja i normlan rad igre, nek mi se javi čovijek koji može pokrenuti GTA 4 na jednoj gigi rama bez trzanja!!!!
|
To je vec stvarno pretjerano (i nepotrebno), kada se zna da postoje daleko kvalitetnija i isplativija rijesenja (ne bi vjerovali, cak i od Raptora).
Hint:
Flash i RAM diskovi copy
Citiraj:
Autor xvx1
... Kod pagefilea nije toliko bitna sekvencijalna brzina citanja/zapisivanja (radi se o vrlo malim blokovima)...
|
To se (u slucaju SSD tehnologije) istice ljudima vec duze vrijeme, ali bezuspjesno ... jos uvijek se samo obraca pozornost na svemoguci Transfer Rate i vrijeme sekvencijalnog pristupa.
Citiraj:
Autor xvx1
... vec brzina pristupa koja je uglavnom za sve HDD-ove slicna (najvise ovisi o broju okretaja diska).
|
Prije bih rekao o tehnologiji.
Hint:
Flash i RAM diskovi paste