View Single Post
Staro 14.02.2009., 16:58   #472
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor agm7007 Pregled postova
Kolko je tih taj vf900 kad ga usporediš npr. sa Schurikenom?
Pa sad... teško pitanje (subjektivno), budući da je shuriken sa svojih nekih 800rpm u idleu potpuno nečujan... isprobavo sam sa svim ventilatorima... zaustavit ih pa ih pokrenit... Mogu reći da je vf900 prilično bučniji od shurikena u idleu, odnosno, mogu reći da je vf900 najbučnija komponenta u kućištu, zapravo razina buke je podjednaka s 12cm ZALMANOM na minimalnom FANMATE-u (isto oko 5V)... Pod tim naravno ne mislim da je bučan, nego jednostavno pored gotovo nečujnih ventilatora on se malo čuje)... Mislim da je to zbog toga što ima onaj niskoprofilni vent... Stvarno je teško reći ovako... U biti komp se čuje, ali puno puno tiše nego sa stock hladnjacima (pogotvo u loadu) i to je ono što sam htio...

Kako si mi već spomenio da bi htio imati potpuno nečujan komp, ne bih ti preporučio vf900, probaj naći neki pasivni koji nije visok... Ja sam pokušao, ali sam izgubio živce pa sam jednostavno otišao i kupio vf900. Ne znam jesi vidio neki aerocool na www.bencomp.hr ? Ja sam ga malo gledao ali mi ni taj nebi stao u kućište. (samo bi malo virilli heatpipkovi). Čak sam mislio i malo izrezat kućište... ali na kraju ništa od toga. Ja sam htio nešto što dobro hladi i da je buka manja od npr. clubovog VGA coolera... I to sam dobio... Buka je deset puta manja i komp je prilično hladniji... pogotovo HD4670 komponenta.

Traži, sigurno ćeš naći nešto što ti odgovara.

EDIT: E, da, zaboravio sam reći da je u loadu, kad shuriken ode u max okretaje ipak (čak i dosta) glasniji od vf900 koji se u mom setupu uvijek vrti pomoću niskih 5V.

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 14.02.2009. u 17:11.
Tomtam je offline   Reply With Quote