Takodjer imam slican, gotovo isti problem, pa da ne otvaram novi topic bez veze.
Dakle, imam t comov thompson 780, koristim i max tv.
Pokusavam otrvoriti 1513 port za garenu, aplikaciju za povezivanje zbog igranja raznih igara.
Prateci upute s portforward.com i pregledavajuci razne nase i inozemne forume, nikako da mi taj port prosteka kako spada.
U thompsonu manualno forwardam 1513-1513 range portova na 1513.
Odaberem manualno postavljenu aplikaciju i odredim svoj device.
Moj device se prepozna automatski po imenu, ali pokusavao sam i s unosenjem ip adrese, sto me dovelo do istog rezultata.
Restartam modem, comp, sve, medjutim i dalje vecina playera u garena aplikaciji mi nisu "tunellani".
Postavke za garenu i warcraft3 u webkonzoli nakon restarta (a i prije) su mi prikazane kao aktivne na mom kompu. (dakle trebalo bi radit jel).
Takodjer sam skinuo scan port aplikaciju s neta i za 1513 port mi pise da je closed.
Gledajuci log u webkonzoli, izbacio mi je 2 sumnjiva "momenta"
00:05:17 (since last boot) IDS rate parser : udp rate limiting (1 of 1) : xx.xx.xxx.xxx xx.x.xx.xxx 0044 UDP
1513->49189
00:05:17 (since last boot) IDS dos parser : udp flood (1 of 1) : xxx.x.xxx.xx xx.x.xx.xxx 0044 UDP
1513->49189
(neznam da li je uopce bilo potrebno x-at adrese i da li je ovo uopce bitno, al za svaki slucaj)
Bilo kakva pomoc je i i vise nego dobrodosla.
P.S. Cak sam potpuno ugasio firewall, i na kompu i na routeru da provjerim da li je to uzrok.