Citiraj:
Originally posted by Jelc
Pa ima više razloga zakaj nema WHQL drivera.
Nije da ih nisu mogli izbaciti...ali...
Nvidia se još od FX serije srela sa nečim kaj je do sada bilo "exkluziva" ATI-ja a to je nekompatibilnost.
Onda nisu htjeli izdati nove zbog NV40 serije računajući na to da će se brže-bolje neke najigranije igre (Far Cry) barem malo moći prilagoditi da idu ko gluha svinja sa PS3 shaderima.
Tu je i najavljivani DX9c koji bi trebao donjeti novi kompajler i podršku da bi se bolje iskoristio NV40 hardware...
U biti nije problem napraviti BRZ driver-ali kompatibilni...eh...to je malo teže.
Imao sam na kompu par nekih ludih beta ATI-jevih drivera i išli su ko gluha svinja , ali nema govora da bi se takav driver mogao ukomponirati u paket od 20-tak MB i da podržava sve grafe dotičnog proizvođača sa takvom brzinom izvođenje bez problema.
|
Sve je to meni jasno. Post je bio više ironičan na napise kako Nvidia ima odličan tim koji piše drivere s kojima nema problema
Ali šalu na stranu. Sve to je i više nego dovoljno za nekakvo odgađanje drivera. Ali, kud "kasni" kartica tud kasne driveri. Malo čudno, jer po njihovim riječima imaju gotov proizvod (karticu) a drivera niodkuda. Što rade? Optimiziraju?