View Single Post
Staro 06.02.2009., 20:13   #1771
Cortom10
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
Prije mjesec dana sam trebao kupiti telku, odluka je bila pala na Samsungovu plazmu 50a656. Uglavnom na osnovu ovog foruma i Nanijevih savjeta (hvala još jednom!).
Međutim, ispalo je igrom slučaja da nisam to realizirao sad nego ću opet kupovati tamo oko Uskrsa.
U međuvremenu, prije par dana sam imao priliku vidjeti tu plazmu u jednom prilično zamračenom prodajnom prostoru. Pored nje su bili skoro svi drugi Samsungovi LCD-ovi. Isti film se vrtio na svima. To se nije moglo usporediti, crna na svim LCDovima je bila zapravo siva, a na plazmi stvarno crna. Čak i meni totalnom laiku koji prvi put uspoređuje telke je to bilo prvo što se uočavalo. Vjerujem da je tome pripomoglo što je prostorija bila dosta zamračena.
Ali ima jedna stvar sa tom plazmom, naime, ona se čuje. I to onako SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS.
Na nekom forumu sam našao par komentara da se ljudi žale, i stvarno. Iako je to bio prodajni prostor, i malo dalje na drugom odjelu svirala muzika, kada sam prišao na oko 1m čulo se to SSSSSSSSSSS.
E sad, to bi po testovima trebala biti solidna telka, ali opet, ako će mi taj zvuk probijati mozak!?
Nisam pametan
Cortom10 je offline   Reply With Quote