View Single Post
Staro 12.07.2004., 17:35   #13
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Evo budem i ja rekel par riječi samo se bojim kak je krenulo da me budeš još i brisal jer znaš kak ja znam nekad biti malo žešći
Kaj se tiče NV40 i dobavljivosti stvar je sasvim jasna-veliki problemi nvidijinih grafi praktički nema nigde pa čak ni vani
dakle zaključak ogromni problemi s proizvodnim procesom
ali da budemo iskreni nije ni ati puno bolji sa x800xt kojih također nema ni za lijek
jedina nova grafa koja je stvarno dobavljiva je x800pro
s tim u vezi još jedna opaska u vezi 6800GT, nvidija je firma koja godinama zna kak zaraditi masnu lovu tak da svi koji očekuju da budu se sve te kartice bez frke clockale na 6800 ultra- zaboravite
kad bi tako bilo nitko im ne bi ultru kupio i oni bi popušili grdnu lovu tak da od toga ništa
dakle sretan je onaj ko je ubode sad jer poslije ih više ne bude isto ko i ovih x800pro koje se daju flešat u xt
kaj se tiče benchanja i potpomaganja proizvođača igara to je godinama najjača strana nvidije i zbog toga se još dobro drže
atijev hardver je još od vremena prvog radeona superioran u svemu ali su jednim djelom upravo zbog ovoga kaj sam ranije naveo bili dugo u drugom planu a i driveri su bili loši
evo samo nam jedan primjer iz novije povijesti
izašla je tako igra zvana far cry koja je baj d vej također sponzorirana od nvidije i atijeve kartice su bile puno brže od očajno loše FX serije
naravno odmah je krenula priča kak će nvidija uskoro izdat drivere koji će popraviti stvar
no desio se patch 1.1 i gle čuda fx serija je odjednom po performansama tu negde s radeonima, naravno optimizacija je izvršena sa strane proizvođača pa moraju nekaj napravit u vezi sponzora
nitko se nije sjetio malo pomnije ispitivata kvalitetu slike koja se značajno pogoršala kod fx serije ali ajde
e sad nedavno dolazi 1.2 patch koji nas već uvodi tobože u vrijeme 3.0 shadera i 6800
s obzirom da sad treba promovirat nove nvidijine grafe naglasak je stavljen na 6800 seriji
no zanimljivo je vidjeti rezultate fx serije koji su sa novim patchem blago rečeno očajni u odnosu na primjerice 9800xt jer sad fx-isice koriste usporedivu kvalitetu slike s atijevim grafama
ovo je samo jedan primjer koji ocrtava činjenicu da su godinama igre bile optimizirane za nvidijine kartice a ni danas se od toga nije posve odustalo

ono kaj meni najviše smeta u cijeloj priči je kaj se sve razvodnilo i kaj se sve svelo na puke brojke i marketing
nekad si znao da ako kupiš ATI dobivaš bolju kvalitetu slike i bolju DVD reprodukciju te grafu koja je kvalitetnije izrađena
danas nikakvih garancija nema već samo da zaradimo pare što je moguće brže
sve više sam uvjeren da bi nam dobro došao treći igrač u svijetu grafa jer kak je ovo krenulo sve je gore i gore
pinsla je offline   Reply With Quote