Nv popušila - :confused:
Nebih se složio ...
Da je kartušu relativno teško dobiti je istina, međutim kad sam tražio X800 pro situacija je bila ista.
Trenutno 6800 GT @ Ultra počiva u mom kompu.
Dali sam zadovoljan - preko svake mjere
Far Cry kad stavim sve na Ultra high - 1280*1024 - 2x FSAA 2x ANISO - sve radi na cca 50 FPS-a ( sim tam par, već ovisno o sceni ).
Dali može X800 XT bolje - ne znam niti me zanima. U datom trenutku sam odabrao NV i to isključivo zbog 16 pipelinea. Mod X 800 pro u XT nisam vidio u vrijeme kupnje, ali sumnjam da bih išao kupovat - ja sam rođeni baksuz i strah bi me bilo. Osim toga kupoval sam zbog kompenzacije na tuđu karticu.
Anyway ... I digress. Koliko sam vidio bencheve - XT i ultra su relativno blizu. Obje kartice su zvijeri. U nekim testovima Nvidia vodi, u drugim Ati. Za razliku od prošle generacije ne postoji toliko veliki jaz.
Upravo je i to problem kod proizvođaća - nema pravog pobijednika. PS 3 shaderi su pre mala prednost da se Nvidia etablira kao apsolutni pobjednik.
Jedini način da Nvidia vrati staru slavu je GT serija koja se za sada vrlo dobro clocka - vidjet čemo koliko će to trajati.
Na kraju - 6800 je užasno brza kartica na kojoj niti nakon max all i FSAA i ANISO nabrijavanja kvalitete ne fali snage. X 800 XT nisam vidio u punom pogonu. Trenutno sam i pre zadovoljan s 6800 GT i nije mi niti trenutka žao što sam je kupio.
Drivere sam skinuo leaked i vrlo su stabilni. Vjerujem da će s vremenom postati samo bolji ( po tome su barem poznati

). Trenutno niti Ati nit Nvidia nisu ponudili optimalne drivere i ne čupaju iz hardwarea 100%. Ali i to će doči.
IMHO - Ati x800 XT se najviše isplati zbog 16 pipelinea
Ati X800 pro je relativna pušiona jerbo vreba 6800 GT, a
nema te rezultate. Ipak primjerci koji se modaju u XT su
zlata vrijedni.
NV se 6800 GT se isplati više od Ultre zbog velike
razlike u cijeni, a male u preformansama.