View Single Post
Staro 12.07.2004., 13:46   #1
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Da li je Nvidia popušila-opet?

Evo-prošlo je već par mjeseci od predstavljanja novih grafi iz ATI-ja i Nvidie.
I sve mi se nekako čini da je Nvidia opet malo podbacila.
Zašto?
Nakon ne-baš-nešto FX serije u koju su utukli brdo love, "izbacili" su mjesec dana prije ATI-ja novu seriju.
NV40 je svakako korak u pravom smjeru, grafa je tehnološki napredna,PS3 shaderi, podrška za fp32...

Ali-iako su izbacili svoj model prije ATI-ja, trebalo je dva mjeseca da prvi primjerci počnu stizati.
Još uvijek je samo na snazi "papirnata dobavljivost", grafa je živi duh -svi već mjesecima pričaju o njoj a tek sad su se stidljivo počeli pojavljivati prvi primjerci GT.

Druga stvar je po meni vrlo ozbiljna-još prije dva-tri mjeseca su izjavili za WHQL drivere "soon be available"...još uvijek ih nema a to je za jednu ozbilnu firmu teška sramota i u startu je odbila dosta kupaca.
Dok se ATI bencha odavno sa WHQL driverima, Nvidia se i dalje isporučuje (ono malo primjeraka koji dođu na tržište) sa beta driverima.

Izgleda da se ispostavilo da nije ni najmanje lagano uhodati proizvodnju mrcine sa 220 mil. tranzistora, sa par strana sam čuo da imaju ozbiljnih problema sa tim.

Još od prije je poznato da Nvidia ima praksu "financijski pripomagati" neke proizvođaće igara, sad su izjavili da imaju u planu potrošiti oko 20$ na takve stvari.
Mislim-toliko su rekli "za javnost".

Rezultati benchanja po desetak ajmo reći "ozbiljnijih" siteova su šareni dozlaboga i normalni korisnik više fakat ne zna tko tu koga...izgleda da je nastupila do sad neviđena borba za "glasove" ozbiljnijih siteova, jer ne pamtim da sam još vidio toliko oprečnih testova i za rezultate ATI-ja i za rezultate Nvidia grafi...

Dakle-da rezimiram
NV40 je teško dobavljiva grafa, sa dosta problema (trenutno) u proizvodnji.
Mjesecima se nisu izdali WHQL driveri a to je u najmanju ruku čudno.
FP32 se ne koristi skoro nigdje, implementacija PS3 je još mica-maci na repu i nije ni najmanje lagano takvo nešto napraviti.(veli programer Far Cry-a)

Kaj vi mislite?

bdw-svakog seronju flejmerskog ću obrisati odmah, dajte ljudi malo normalne rasprave...
Jelc je offline   Reply With Quote