Ja sam uzeo od frenda plejku na tjedan dana da malo isprobam. Skinuo sam demo bioshocka da usporedim grafiku. Komp je ovaj iz siga,sa 1600pro grafičkom. Grafika na mom kompu izgleda jedno duplo bolje. S tim da je komp vrtio na 1280x1024,a plejka na samo 720p . Možda je do samog Bioshocka,ali ps3 ne prikazuje ni približno onoliko detalja ko moj komp koji valjda vrijedi ispod 1000 kn. Da je u pitanju komp cijene kao ps3,razlika bi bila brutalna.
Ove gluposti da je kontroler bolji od miša i tastature neću komentirati,navikneš se nekako,al u nekom deathmatchu gejmped i miš ekipe,konzolaši bi pomrli u prvoj minuti. Za ostale žanrove da,dobar je,al za fps i rts je ipak miš zakon.
Nego,imam pitanje u vezi media servera . Vama to radi bez problema? I vrti 720p mkveove,velite? Isprovao sam tversity,ps3mediaserver,win player server i nije mi radilo ok,pola vremena mi ps3 nebi nalazio media server,da bi ga samo odjednom našao bez da ga tražim,onda bi ga isto tako izgubio....neku svoju logiku ima. Spajao sam preko wirelessa,pa je vjerovatno do toga,al opet-ruter je na katu i snaga signala je bila od 70-90% pa neznam šta ga je mučilo.
Na divxu mi je trzao,na nekim lošijim hd ripovima (400 mb za 13 minuta filma) radilo je super,dok bi na težim stvarima trzao. Vjerovatno stvar mreže.
Što se tiče ovog transcoded što spominjete,ps3 ne može čitati mkv(glupavi sony sa svojim DRMom) pa vaš komp s kojeg se streama to raskodirava(?) u 'letu' . Barem sam tako skužio.
Sve u svemu,preskupa stvarčica. Kad padne na 1500kn i iziđe GT5,možda kupim. Dotad je bolja solucija potrošit 3500 na komp i gamepad,a naprijed nakeljiti ps3 naljepnicu košto kaže kolega. Shvaćam privlačnost konzola za informatički 'nepismenu' plug&play ekipu,al branit konzolu,pogotovo preskupu poput ps3-a na PC EKSPERT forumu je čisto zavaravanje samog sebe.