View Single Post
Staro 01.02.2009., 23:23   #398
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Kupio i ja Club3D radeon HD4670. Jako sam zadovoljan performansama... Uza sve što je napisano ovdje, vjerovao sam da je kartica super, međutim, nisam mislio da je tako dobra. Za price/performance čista 10tka...

Jedini minus je hladnjak. Hgspot još uvijek nije dobio Club3D-ovu verziju sa većim hladnjakom... Ovaj mali ima vent promjera 4cm koji piči 'milion' okretaja u minuti. Imam 12cm ZALMANA i 2*AC 8cm, mogu reći da kad zaustavim vent na VGA računalo je vrlo tiho... Tako da imam plan što prije zamjeniti hladnjak... Ako nekom ne smeta buka, mini cooler dobro hladi...

Sad, ko iz puške bi ja kupio AC-S2, međutim, previsok mi je... Imam 11cm visine na raspolaganju, i što je još gore imam samo 15cm dužine od ruba kućišta, što je 2cm kraće od dužine kartice. (smeta pasivni ZALMAN na čipsetu koji me spasio previsoke temperature samog čipseta, tako da njega nebih micao...) Znači, ni jedan pasivni ne stane od ovih koje sam vidio u domaćim cjenicima.
Vidio sam zalman VF700-AlCu za 135kn u Osijeku (link: http://www.formel.hr/artikl.php?id=1915 ) Pa me zanima kakav je hladnjak... Naravno volio bih da je što tiši i da OK hladi... Ne mislim clockat karticu. Ostali hladnjaci su mi preskupi i pokopavaju isplativost kartice...

McG, ti si stavio AC-S2, jesi li gledao i druga riješenja?

Evo nekoliko sličica da vidite prostor na koji mogu računati. Zanemarite TV-Tuner...

Hvala na pomoći i prijedlozima...

P.S. Sigurno se pitate zašto 12cm zalman piri direktno u TV-tuner i koja korist od toga. E pa to je dio prvotnog plana da na karticu stavim pasivni hladnjak na kojeg će ZALMAN tromo piriti, a TV-tuner bi u tom slučaji išao van pa bi ga zamjenio niskoprofilni digitalni tuner ili neko eksterno digitalno TV riješenje. Sada je tako kako je.

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 01.02.2009. u 23:41.
Tomtam je offline   Reply With Quote