View Single Post
Staro 28.01.2009., 11:19   #1
habibi
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
Exclamation Crknula četiri USB-a, ostala dva su mozda pri kraju...

Na pomenutom laptopu su crkla 4 usb portasa zadnje strane ,a u funkciji su jos dva sa lijeve strane.
Nekoliko mjeseci koristim transcend storejet 25 mobile 160 gb ,
On ima dvostruke usb nastavke na kablu ,u slucaju da jedan usb port nedaje dovoljno napajanje.
Meni je bilo dovoljno da koristim samo jedan usb port i da hdd radi normalno ,nakon sto su mi ova 4 porta prestala da rade ,neko vrijeme sam hdd normalno koristio na jednom od preostala dva porta.
Tako je sve radilo neko vrijeme ,dok disk nije poceo da trza i morao sma ga prikljuciti na oba porta.
Morao sam da nabavim usb hub ,da bih koristio i usb mis.
Na hub-u ima dodatni prikljucak za adapter ,pa sam ga prikljucio na adapter od mobitela koji vise nisam koristio.
Izlaz mu je oko 5 v i struja 450 mA ,znam da jedan usb port moze imati maksimalno 500mA.
I tako je radilo koji dani hard disk ponovo trza jer nema dovoljn o struje ,iako adapter radi i mis takodjer radi.
Sada mi nekoristi ni da prikljucim hdd direktno na ona dva porta.
Moze li biti da je ovaj storejet kriv za sve ove moje probleme sa usb-om ,garanciju na hdd imam ali ne i na kompjuter na koji se on prikljucuje.
Hdd na kompjuteru je samo 60 gb tako da sam ovisan o ovome drugom.
Pored ovoga velikog problema imam jos jedan koji ce mozda presrasti u jos veci.
Na ekranu su se pocele pojavljivati vertikalne linije u raznim bojama. na pocetku su se stvorile 4 linije u 4 dana i nakon nekoliko dana i 5-ta linija.
Ovo nekako i podnosim ali se bojim da bi na kraju sve crklo i neznam sta bih bez svoga najboljeg prijatelja :-(.
Rastavio sam ga cijeloga i jedva sastavio ali nista nisam postigao sa tim.
I neznam sta vise da dodam.
habibi je offline   Reply With Quote