View Single Post
Staro 27.01.2009., 11:40   #1
snowblind
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
problem s grafičkom valjda

problem mi se javio kada mi je xpsize javio error i tada mi se rezolucija smanjila, kad sam vratio na staru 1440 x 900 opet mi je nekako bilo čudno sve i ja napravio sys restore point sve je bilo ok do nedjelje navečer, tada kada sam igrao wic slika mi se zblokira, dobijem čudne linije i sve otkaže, ekran se zacrni i na monitoru dobijem digital analog i onda moram po nekoliko puta restartirati da mi se slika vrati. Ja pomislio to neki problem sa windowsima i stavio nove xp service pack 2, a kad ono problem ostao.

Ponovno ja uđem u wic budem u igri 2 min, dobijem vcp recovery i smanji mi rezoluciju na destkopu, vrati me u igru i opet zbrejkana slika na ekranu il samo crni ekran, zvukovi dolaze dok ni oni nestanu i onda il ja moram restartirati komp il se on sam, i digital analog problem je prisutan i opet po nekoliko puta moram restartirati komp da mi se slika vrati.

Kada probam ins igrati ista šema, vcp recovery nekad, nekad ne, blokiranje totalno i restartiranje dok sliku nedobijem. Probao sam hl2 igrat i to sam igrao jedno 15 min bez problema, dok ins i wic nemogu ni 4 minute, a kad dobijem vcp recorvery i kad ugasim igru i otvorim operu recimo i probam skrolati slika mi je usporena, onako se sporo prebacuje, ko da nemam nikakve drivere il tak nekako

Stavio sam nove drivere nije pomoglo u te 2 igre, malo sam ispuhao ventilator od grafičke ni to nije pomoglo, iako se on vrti, dofurao sam si dodatni ventilator u uperio u grafičku, ušao sam u ins i radilo je jedno 20 minuta i opet crni ekran i ista procedura dok nedobijem sliku i onda pustim da mi se win dignu. Nakon toga kad su mi se digli winsi, prije sam imao za max rezoluciju da biram 1440 x 900, sada imam za max 2xxx X xxxx. Problem mi se javlja u samo te 2 igre, tf2 nisam ni mogao probati jer kada upalim stim i mi se javljaju neki čudni zvukovi na grafičkoj pa ugasim stim.

Grafička je radeon x1950 pro i mogu ja surfat i to, al od igranja ništa, programe za crtanje nisam još instalirao pa neznam jel bi i tamo bilo kakvih problema. Mene zanima jel to grafička rikava u potpunosti il samo se previše pregrijava pa da ni taj dodatni ventilator ne pomaže. Ako netko zna u čem je problem zahvaljujem na odgovorima
snowblind je offline   Reply With Quote