View Single Post
Staro 27.01.2009., 06:23   #1661
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Meni se je toliko svidjelo raditi / surfati / SVE na ovoj 42" plazmi da mi je uzasna muka vratiti se na 22"lcd

Sad je pitanje tog zapecenja slike...... ?

neko kaze da nije preporucljivo vise od sat vremena imati nepomicnu sliku, nego spominje 2 sata, neko 5-6sati....... mene jako zanima sta bi od toga bila istina ?

Dali je npr ok, ako nakon svakih sat dva tri cetiri ili pet pustim neki film tek toliko da se sve na ekranu pomakne na par sekundi.... ili npr. provozam prozor preko cijelog desktopa ukljucujuci startbar i ostalo.... I na taj nacin opet imam tih sat dva tri pet koliko vec vremena do ponavljanja postupka..... Jeli to dovoljno da se izbjegne to zapecenje ?
Negdje sam procitao da na ovim novijim plazmama i ako se zapece slika da se nakon nekoliko minuta ono odmah i makne.... ?
Uzmite u obzir da mi i nije toliko bitna trajnost tv-a,... 2god do trajnog zapecenja bi bila ok, eto toliko bi htio ovaj tv koristit kao primarni "monitor"... a prodavat ovaj i opet kupovat nekakav lcd ne ulazi pod opciju

edit:
i jos jedna stvar koju sam primjetio nevezano za ovo prije... dok je neki prozor otvoren, i bez ikona u njemu (cijela povrsina je bijela znaci) i proporcionalno povecavanju / smanjivanju prozora se i svjetlina ekrana smanjuje / povecava..... Jer to taj problem prikazivanja bijele na plazmama ? ili

Zadnje izmijenjeno od: sh0kre. 27.01.2009. u 06:54.
sh0kre je offline   Reply With Quote