View Single Post
Staro 26.01.2009., 12:08   #491
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Duel Pregled postova
@ maja kokolari: razmisli o tome da imas ep45 ploču koja podržava x8 crossfire i da češ izgubiti dosta na perfomansama ako ides nas cf...

http://www.tweaktown.com/articles/14...nce/index.html

Na ovom linku mozes vidjet koliko se gubi zbog smanjene propusnosti x8 cf-a
I to je u igri 2 x 4850 znaci sa 2 x 4870 bi se jos vise primjetilo...
Daj molim te ne pricaj svasta. Razlika postoji ali je apsolutno zanemariva. Ako pogledas realno koliko to dodje FPS-a u svakom od ovih testova docices do zakljucka da je igra igriva i na jednom i na drugom setupu. Ukoliko je igra neigriva (ima premalo frameova) na ovom kompu u kojem je P45 nista bolja situacija nije ni na X48, imas par frameova vise ali je to opet neigrivo.
Kao drugo ti si vjerovatno obracao paznju samo na 2560*1600 rezoluciju koja je po meni besmislena za ove kartice (4850). Ona kada je sama u kompu nju prebija ovakva rezolucija, tako da joj CF maltene nista ni ne znaci. Ako pogledas ove rezolucije koje su, hajmo reci nativne za vecinu danasnjih monitora na kojima se ljudi igraju, tu su performanse gotovo iste. Na X48 ima 160 FPS-a, a na P45 ima 153. Ti smatras da mozes prijetiti tu razliku? Ako je tako onda ja imam neopisivu želju da me oplodiš, jer želim da nosim tvoje dijete, supermenu moj.