Citiraj:
Autor quazar912
kad ideš na "nasilni" prekid veze nova se uspostavi za oko 10tak sek tako da ono o resetiranju servera 10tak minuta ne drži vodu! kud bi ja stigo kad bi za svaki dwnld sa Rapida ili inih čekao po 10 minuta da se veza ponovo uspostavi... 
al gle čuda, moj siemens 515 nikad nema problema sa ponovnim konektiranjem ...nidi puca veza niti zblokira... 
|
Naravno da to s ponovnom uspostavom veze nije pravilo i nije svaki puta, ja govorim o slucajevima kad stvarno zasteka. U stvarnosti to nije tako cesto, a s druge strane u pitanju zna biti niz elemenata, kao sto je nivo napona na odredjenim "paricama", liniji, a onda s time i kako kod tih losijih linija i novoa signala(nazalost infrastruktura nije svuda jednake kvalitete zbog razno raznih uzroka zbog kojih iz odrzavanja svakodnevno kosu cupaju ali cesto takve lose lokacije nije jednostavno za rijesiti) koji od DSL modema (kao dio router-a) odradjuje kriticne trenutke.
Da nacelno se slazem da ako placas 150 kn za internet da ocekujes da ti radi. U tvrtki imamo stalni link 8 Mbit/s i placamo 5 000 kn pa kad se i pored Cisco opreme ponekad link zagalavi ne pravimo takovu paniku. Uostalom sa svom tehnikom vam je tako, samo je pitanje odnosa. Ja znam puno prijatelja koji su kupili nove Mercedese ili slicne aute visoke klase, svaki servis ih kosta tona novaca pa opet znaju imati povremenih problema, ostati na autocesti .... Hocu samo reci da onaj tko ocekuje od tehnike da uvijek savrseno radi i ne podnosi tehnicke probleme koji se povremeno mogu javiti, najbolje je da se tehnike kloni, dok se mozda jednoga dana ne uspije napraviti nesta savrseno. Nazalost i sama moja zena je takvog odnosa i stava koja misli da ako nesta placa i kupi da da uvijek u svakom trenutku mora savrseno raditi, ali eto nazalost ne moze biti tako, jer tehnika i elementi koji na nju utjecu nije jednostavna stvar.
Ako netko smatra da je od t-com-a kupio za 1kn smece od router-a neka lijepo ode u neku od trgovina racunalskom opremom i kupi si router za koji smatra da nije smece i s kojim nece imati problema na nesto losijim linijama.
Cini mi se da bi nekima bilo puno lakse u zivotu da im je dosao T-com i rekao da tehnicki uvijeti ne zadovoljavaju za postavljanje DSL-a pa bi im to bilo draze .