View Single Post
Staro 23.01.2009., 00:26   #9
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor dxdandy Pregled postova
Sve je to ok ali ja tražim neko minimalističko rješenje.Znači treba mi neka u najgorem slučaju mATX ploča i onda bih uzeo neki e2140 proc,ali bih volio da je ploča relativno jeftina i ima opcija za klokanje ali to bih tek možda možda kasnije radio.Sad mi treba tišina.Zato mi je atom330 dobar a može ga se komotno koristiti za svakodnevne aplikacije.
Jedino što me jako zanima koliko bi mu trebalo da neki MKV file od 8Gb prebaci u VOB file i dali to ima smisla s njim raditi.Tipa ostavim ga preko noći,pa odem ujutro raditi i kad se vratim kući ono gotovo.
Ploca je mATX (20x25 cm), kosta 350 kn, ima valjda najbogatiji bios u tom segmentu za Intela.
Potrosnja struje s ovako undervoltanim procom je u najgorem slucaju ista (ako ne i manja) u odnosu na 945g + atom.
Tisina? 945 ima zujalicu, a ovo radi skroz pasivno.
Performanse? Celic bez ikakve pomoci hardverske akceleracije vrti 720p. Ovo zadnje je samo za demonstraciju snage cpu-a jer za to postoje bolja hardverska rjesenja iz amd-a. Proc se na trznici nadje za bijednih 100kn.

Osim u specificnim slucajevima gdje je svaki centimetar previse, Atom u kombinaciji s prastarim 945 chipsetom je po meni los izbor.