View Single Post
Staro 22.01.2009., 13:03   #6
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor dxdandy Pregled postova
ok,a dali se zna kada bi ta nova platforma mogla doći tj. krenuti u prodaju jer mi baš takvo nešto malo treba a radilo bi 24/7 pa eto da se malo uštedi.
Koristilo bi isključivo za torente,surfanje i ponešto za zapržiti na cd/dvd.
S tim da bih išao na nešto što bi bilo što tiše pa čak najbolje kad bi imalo pasivno hlađenje.
Osim toga još mi stvara problem i koje napajanje uzeti da to zadovolji a da je tiho i malo.Bar kad bi i napajanja bila tako mala i pasivna pa da komp bude doslovno nečijan ili bar gotovo nečujan.
Uvijek postoje dobre alternative. Baci pogled na moj server u sigu. Ovako undervoltani conroe celic trosi svega par W (pasivno ne uspijeva zagrijati stock heatsink), jednojezgrenog atoma jede za dorucak, a u aplikacijama koje koriste 2 jezgre je usporediv sa dvojezgrenim atomom. Chipset na ploci je poprilicno novijeg datuma od prastarog 945 i shodno trosi poprilicno manje struje. Na kraju krajeva ploca je bogatija sata, pci utorima itd. Puno konkretnije, a jednako stedljivo rjesenje.
Evo slika pasive: