Bok svima,
Citiraj:
Autor Nani
Pa osvijetljenje na plasmama je dosta dosta manje nego na LCD-ovima, to je i jedan od razloga dobrog prikaza crne boje na plasmama.
Naime plasme imaju oko 30 do 40fl-a osvijetljenje dok LCD-ovi preko 100.
Zbog te cinjenice oblaci, nebo, snijeg, vodene povrsine plavkaste boje, ljepse zivlje izgledaju na LCD-ovima.
Jedan od glavnih razloga strmoglavog uspona LCD-ova je upravo ta cinjenica gdje na policama i show rumovima LCD-ovi izgledaju zivlje
zbog osvijetljenja i odlicne reprodukcije ljudske koze.
Kuro pogotovo G9 panel je postavio jednu polcu koja radi svojevrsni diming gdje je zrtvovao nivo bijele boje da bi skoro dotakao savrsenstvo crne.
Kazem ovo su sve stvari koji ne obicni nego malo napredniji useri ne primjete i nisu vrijedne razbijanja glave sta i kako.
|
Hvala na infu!
Uzgred, da li si siguran (kao sto si napisao) da LCD-ovi imaju dobar ton za kozu?
Oni (LCD-ovi) jesi svjetliji i "atraktivni" na prvi pogled no to je bas ono sto nije dobro i sto mi se ne svidja... moram priznati da se meni osobno LCD-ovi ne svidjaju kao tehnologija (i na poslu i doma jedini jos imam CRT - doma 19" Mitsubishi Trinitron od 30+ kg no posto imam ogromni hrastovi radni stol nije problem)...