Zanima me kako većina forumaša koristi USB fash diskove.
Ja sam sa Corsair Voayagerom 2Gb imao naviku prebaciti podatke i samo ga isčupati istog trena kad nestane onaj progress bar. Nikad nikakvih problema oko konzistentnosti podataka isl.
Nedavno sam nabavio SuperTalent Aluminium 8Gb (čitanje 30Mb/s, pisanje cca 10Mb/s) i s njim imam problema sa podacima ako ga isčupam samo tak.
Obično korumpira fajlove u direktoriju u kojem sam se nalazio kad sam ga izvadio, pa tako poslije imam direktorije od 105
Gb, hrpu treš fajlova u njima i slične nebuloze. File system error-check redovito rješava problem.
Drive je potpuno ispravan što se tiče pisanja i čitanja, provjerio sa Flash Memory Toolkitom u više passova.
E sad, stavio sam ga na NTFS (jedan od razloga su i fajlovi od 4+ Gb koje mislim nositi na njemu s vremena na vrijeme). Kao posljedica toga dogodi se da on ili je, ili nije prebacio nešto, ovisno koliko sam mu vremena dao. Nema više korumpiranih fajlova

. Tako bi naime i trebali funkcionirati journaling file systemi.
Pitanja:
Da li je ispravno ići na "Safely Remove Hardware"? (sigurno neću, samo pitam

)?
Ima li neka "studija", dokaz ili čisto praktično iskustvo koje je pokazalo koliko brzo journaling file systemi ubijaju flash memorije?