View Single Post
Staro 17.01.2009., 21:08   #1566
Cartmann
Premium
Moj komp

Cartmann's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Shotif17 Pregled postova
Ispravak netočnog navoda, maxTV HD stream je 1080p, jedino što Scientific Atlanta STB može na izlaz (HDMI ili komponentni) dati maksimalno 1080i ili 720p. Dakle teoretski se uz neki drugi STB može dobiti fullHD 1080p slika sa maxTV HD-a (jedino što je taj stream poprilično komprimiran pa bi vjerojatno kompresijski artefakti bili istaknutiji.
Što ukratko znači da ako imaš max tv od full HD plazme nema koristi. S većinom tvog kometara se slažem, dapače, ako gledamo realno 99% komentara u ovoj temi su nepotrebni, najbolje bi bilo ostaviti par Nanijevih koji u potpunosti obrađuju temu te zaključati thread sve do pojave nekih novih bitnih promjena.

Znam da je promatranje tv-a moguce jedino u salonima, ali to krije i mnoge zamke. Npr. onaj tko je danas ušao u techomax kupiti PY8 je doma otišao s crt-om ili LG scarlet lcd-om. Ne znam kako su to uspjeli podesiti, ali slika na PY8 je bila katastrofalna, dok je na LG lcd-u pored njega bila fenomenalna. Ko ne vjeruje nek ode i sam pogleda. I sad bi ja mogao reci "ne kupujte PY8, to je smeće od tv-a, slika katastrofa, kupite LG lcd" i nikog ne lagati.

Nego da pređemo na korisnije teme. Stirc ima Bnet xvision "digitalnu" tv, tj. on kaze da je to uzeo, a i dobio je prijemnik s karticom. Buni me to sto ima spliter koji dijeli signal na afair 3 tv-a, crt u sobi i kuhinji te plazmu (Samsung 42A416) u dnevnom boravku. Kako funkcionira ta Bnetova "digitalna tv"? Slika na plazmi je na razini crt-a. Moze li sto napraviti da to izgleda bolje?

Cartmann je offline   Reply With Quote