Ne razumijem zašto su se neki ovdje uhvatili nametanja svog mišljenja drugima kao pijani plota... OK, svi smo iznijeli svoje mišljenje, ne slažemo se međusobno, ali to ne znači da moramo kroz 30 postova jedni druge uvjeravati da je naše mišljenje jedino ispravno, apsolutna svetinja.
Evo, ja sam recimo razgledao popriličan broj televizora svih proizvođača na kojima je puštan različit materijal (dvb-t sd, dvb-t hd, blu-ray, dvd) i na temelju mojih osobnih razmatranja, promatranja i proučavanja kupio sam si TV koji se meni najviše svidio, a bio je u granicama moje kupovne moći.
Ovdje ću iznijeti svoje mišljenje da sam, upravo promatrajući svojim očima, često vidio na 1080p panelima daleko bolju sliku nego na 720p, no jednako često sam vidio i potpuno obratnu situaciju, a i situaciju kada mi je slika izgledala jednako dobro. Na kraju sam se odlučio za 1080p jer mi je izgledao najbolje u toj cijeni (7k kn). Ne očekujem ni od koga da se sa mnom složi no također ne očekujem da me netko pokuša uvjeriti da sam kupio nešto što nije najbolje za mene, jer to apsolutno nitko osim mene samoga ne može tvrditi.
Također, u potpunosti poštujem mišljenje Nanija i ekipe i njihove dokaze (uostalom i sam sam izračunao da je površina piksela u redu veličine 10^(-9) mm^2 što je nemoguće precizno razaznati s uobičajene udaljenosti od 3-4 m), ali je moj subjektivni dojam nešto drugačiji.
Stoga vas molim, ako netko traži preporuku, preporučite mu, ako netko traži objašnjenje, objasnite mu, ali nemojte pokušati uvjeriti nekoga u nešto što je očigledno da neće prihvatiti.
Okanite se ćorava posla
EDIT:
Citiraj:
Autor Cartmann
A max tv pušta samo određene programe u HD (ready) rezoluciji, bnet jos manje i jos ih dodatno naplati. Full HD ne pušta nitko.
|
Ispravak netočnog navoda, maxTV HD stream je 1080p, jedino što Scientific Atlanta STB može na izlaz (HDMI ili komponentni) dati maksimalno 1080i ili 720p. Dakle teoretski se uz neki drugi STB može dobiti fullHD 1080p slika sa maxTV HD-a (jedino što je taj stream poprilično komprimiran pa bi vjerojatno kompresijski artefakti bili istaknutiji.