Citiraj:
Autor yoke
ne znam kako vi financijski stojite, ali s obzirom na cijene, mislim da vecina ljudi danas to gleda s udaljenosti od 2 do max 4 m...jako mali je broj onih koji ce TV gledati s vece udaljenosti.
Nadalje, ne gledaju svi ukucani s iste udaljenosti ;-), ta ne kupujes TV da bi dobru sliku imao onaj koji ce to gledati s 6m !
|
Upravo kupujem stan i pogledao sam stotine nacrta i razledao deseke stanova i vjeruj mi u niti jednom arhitekt nije predvidio da trosjed s kojeg se gleda tv bude udaljen 1m od tv-a. U najgorem slucaju 3 metra. Kresin slucaj je specifican, ali ako pogledamo sliku koju je poslao; uobicajena duzina kreveta je 2m, stola 70-80cm, razmaka za sjedalicu isto 70-80cm, a plazma je jos udaljena na zidu. Kad je gleda s kreveta - gleda je s cca. 4m.
Citiraj:
Autor yoke
ali dobro ;-) vidim da ovo prepucavanje oko rezolucije TV postaje jednako prepucavanju u rezolutnosti HiFi sustava...netko cuje i vidi razliku i spreman je za nju platiti (pa makar ta razlika bila i imaginarna)...netko ne cuje i ne vidi te ne zeli platiti vise...
ne vidim razloga zasto bi se sad trebalo pisati 150stranica uvjeravajuci one druge u svoje stajaliste
tako da mislim da je ovo sve od mene u ovoj temi (ja sam i onako samo u prolazu) 
|
Jest, ali više watti ne znači da je hi-fi linija bolja, više megapixela da je foto bolji niti je slika na full HDu bolja od HD ready. Posebno ne u praksi gdje prosječna obitelj 90% vremena gleda signal s tv-a, oni u većim gradovima maxtva ili bnet xvision. A max tv pušta samo određene programe u HD (ready) rezoluciji, bnet jos manje i jos ih dodatno naplati. Full HD ne pušta nitko. Znaci da bi uopce dosao u priliku mozda vidjeti razliku treba ti blue ray citac od 2300kn i blue ray naslovi čija ponuda u hr se nabroji na prste ruke. A kao što sam već napisao, i najzadrtiji zagovarači full HD priznaju da je full hd na "42 samo marketinski trik, a niti jednom nije ni na kraj pameti napisati da ne preporuča kupnju hd ready "42 jer je slika nazubljena zbog premale rezolucije. To bi bila ludost. Večeras sam kod prijatelja gledao vaterpolo na fullHD kuru od 23k kn. Slika je ne očajna vec KATASTROFALNA, negledljiva. A to mnogo ljudi ne zna sve dok novi tv ne donese doma.