Citiraj:
Autor Cartmann
O ovoj temi je napisano mnogo i na ovom forumu ali i na sličnim forumima širom svijeta i svi koji poznaju materiju su jedinstveni u stavu da je full HD jedan do najvecih, ako ne i najveci trgovački mit posljednjih godina.
Oni koji ne poznaju materiju su lak plijen marketinškim stručnjacima. Nekad su na "hi-fi" linijama s pazara strsale naljepnice "3000w!!!!", danas na dig. aparatima do 800kn u konzuma strše naljepnice "12 megapixela!!!", a na tv-u "Full HD!!!". ....
|
Kao sto rekoh ;-) ovisi o tome tko gleda i tko slusa ;-)
ja sam osoba koja vjeruje svojim usima i ocima
dali je nesto mit ili podvala ne znam, hvala bogu jos uvijek vidim (doduse uz pomoc naocala (je sad ce neki zlobnik reci da nabavim nove ;-))) i dobro cujem te mogu utvrditi dali mi je bolja slika od televizije do televizije te zvuk od linje do linje
u zadnje vrijeme po forumima citam kao svi kao preporucuju HDready ako nemas namjeru gledati s udaljenosti manje od 3 do 4m
ne znam kako vi financijski stojite, ali s obzirom na cijene, mislim da vecina ljudi danas to gleda s udaljenosti od 2 do max 4 m...jako mali je broj onih koji ce TV gledati s vece udaljenosti.
Nadalje, ne gledaju svi ukucani s iste udaljenosti ;-), ta ne kupujes TV da bi dobru sliku imao onaj koji ce to gledati s 6m !
ali dobro ;-) vidim da ovo prepucavanje oko rezolucije TV postaje jednako prepucavanju u rezolutnosti HiFi sustava...netko cuje i vidi razliku i spreman je za nju platiti (pa makar ta razlika bila i imaginarna)...netko ne cuje i ne vidi te ne zeli platiti vise...
ne vidim razloga zasto bi se sad trebalo pisati 150stranica uvjeravajuci one druge u svoje stajaliste
tako da mislim da je ovo sve od mene u ovoj temi (ja sam i onako samo u prolazu)