View Single Post
Staro 17.01.2009., 15:27   #1551
cruiser
Premium

Datum registracije: Jul 2008
Ma naravno da je 1080p marketinški trik. Eto recimo ko može primjetiti razliku između DVD-a i Blue-raya sa 3-4 metra. I Blue-ray je isto prevara sam to ljudi jož ne kuže. Dosta ironije ali tvrdim da je za igranje i gledanje Blue-ray filmova bolji FullHD i milion ljudi me ne može uvjeriti da nije tako jer vidim šta vidim. Neki ljudi eto osim što gledaju DVD i HTV koriste TV i za igranje u FullHD i imaju BR playere. Neki gledaju TV sa 1-2 m. Šta su i oni bedasti? Trebaju se odmaći na 3m kako bi im se onda reklo da su spušili.Ne kužim ako je BR 1080p kako onda to može izgledati jednako dobro na 720p. Logika govori da na 1080p ima daleko viže detalja. Ovo je totalno glupa rasprava. Podsjeća me na onog ekonomista kojeg su svi ismijali kada je predvidio svjetsku krizu. A vidi sada.
Isto mi na živce ide varijanta da plazmu treba gledati u mraku. Ma je li molim te? Promjenit ću svoj život zbog plazme. Poznato je da se TV ne gleda u mraku jer napreže oči. Ali kad su plazme u pitanju to je OK. Nije li i to marketinški trik? Većinu vremena TV gledamo u svjetlim uvjetima. Ko ne vjeruje nek izračuna.
cruiser je offline   Reply With Quote