View Single Post
Staro 17.01.2009., 15:04   #1549
Cartmann
Premium
Moj komp

Cartmann's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Je, no nije li 8P ipak lošiji po kvaliteti slike od 80P?
Barem je tako bilo kod modela serije 7?
Slažem se s Nanijem, ako kupiš 8P nećeš vidjeti razliku, ali ako te brine taj detalj obvezno pogledaj oba tv-a. Ima ih u emmezete u k. sucurcu, postavljene su jedna do druge pa ih mozes u miru pogledati.

btw., to sam vec napisao, ne znam zasto je pobrisano??

Citiraj:
Autor yoke Pregled postova
nikako ne stoji izneseno da se ne vidi razlika izmedju FullHD televizije i HDready
Cak i s 3m se ta razlika moze primjetiti/viditi ali mislim da i to ovisi o onome tko gleda televiziju
O ovoj temi je napisano mnogo i na ovom forumu ali i na sličnim forumima širom svijeta i svi koji poznaju materiju su jedinstveni u stavu da je full HD jedan do najvecih, ako ne i najveci trgovački mit posljednjih godina.

Oni koji ne poznaju materiju su lak plijen marketinškim stručnjacima. Nekad su na "hi-fi" linijama s pazara strsale naljepnice "3000w!!!!", danas na dig. aparatima do 800kn u konzuma strše naljepnice "12 megapixela!!!", a na tv-u "Full HD!!!". Ili kao da ti kazem da sam igrao crysis na E8400 3ghz i da me nervira zastajkivanje zbog malo fps pa sam odlučio kupit q6600 jer on ima 4 jezgre pa je duplo brzi od e8400 s 2 jezgre. Ako poznas materiju i znas da crysis koristi samo 2 jezgre i da je 30% brzi na e8400, na tu moju priču se mozes samo nasmijati. Na ovom forumu ima ljudi koji poznaju materiju pa ne cudi što su se nasmijali.

Forum i služi tome da bi se međusobno pomagali. Npr. krenuo sam kupit novu konfiguraciju s HD4870 za Photoshop, ali mi je netko objasnio kako PS ne koristi resurse grafičke kartice i da cu potpuno jednake performanse imati i s trostruko jeftinijom graf. karticom. I ja sam mu se zahvalio jer mi je pomogao. To je dobar primjer funkcioniranja foruma, loš bi bio da sam istresao 3500kn za HD4870x2 i sad uvjeravam svih kako mi Photoshop s tom graf. karticom radi duplo brže nego s HD4670.

Cartmann je offline   Reply With Quote