View Single Post
Staro 16.01.2009., 00:20   #1534
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Često se u praki pokaže da je teorija, samo teorija....

Prije 2 tjedna sam imao prilike gledati plazmu 42PV80P i ostao sam razočaran sa kvalitetom slike. Gledao sam jedno 2-3 sata sa 3-3,5m zavalit u kauču. Preturio sam ga uzduž i poprijeko po postavkama slike no kontrast i boju nikako nisam mogao uskladiti da bi ta slika bila prirodna, znači ljudi sa normalnom bojom kože, same granice između ljudi i stvari u slici... očajno. Gledao sam analogne programe i DigiTV. Za razliku od analogije na DigiTV još bi se mogao i naviknuti, ajmo reć skoro pa zadovoljan.

Nakon tog popodneva odem do komše koji uzeo DVB-T kutiju za 200 ćuna pa reko da ga spojimo na njegov tv a on ima klasičan CRT od 72cm, neka divlja marka. Sklepali mi to i paf... jebo plazmu pa nemam riječi kojima bi opisao koliko su boje i oštrina bolje na tom crt-u spram te plazme u koju sam ja buljio 3 sata.

Veličina plazme je stvarno facinantna i ljepo je to, možda bi te slike bile bolje na 37 modelu no ova naša analogija, dvb-t i digi definitivno izgledaju bolje na crt televizoru i to mi moje oči govore tako da nema ništa nego do praktičnog uvjeravanja i probi.
totalno oprečni dojmovi od mojih recimo... analogija super kad je signal dobar, meni nije bio dobar osim na novoj, tako da to ništa. digitv (hyundai risiver) preko rgb scarta i rgb izlaza risivera izuzetno tamna, makar vidi se da je nešto bolja nego "plain" scart, ali generalno negledljiva, dok je preko običnog scart izlaza katastrofa samo tako (analogna i dvb-t ga deru za duplo). dvb-t standalone risiveri 3 komada, svi bolji od digija preko rgb scarta bez greške. dvd je oke, još uvijek daaaaaaleko od mkv-a.

prava stvar je kad digneš dvb-t ili dvb-s preko kompa koji "upscale-a" sliku, a ne telka i onda imaš stvarno odličnu zemaljsku sliku (najbolje od svih gore navedenih sd signala) i naravno hd. ja sam sve skupa proveo jedno 7-8 sati sa kalibrirajućim softverima i slika je ispeglana odlično, boje kože i sve skupa izgleda jako dobro (hint: sony bravia showcase).
syss je offline   Reply With Quote