View Single Post
Staro 11.01.2009., 21:28   #1476
zax71
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor georgy Pregled postova
Bok, pročitao sam onaj prvi post, ali opet imam pitanja.
Par banalnih pitanja- da odmah to riješimo:
1. Kod kumova na nekoj plazmi (ili LCD- u, ne znam što je) je slika "razvučena"- pretpostavljam da je to zbog onog formata televizora.
Da li je to i danas tako, ako je- koji format trebam gledati da nije tako (da je normalno kao na CRT televizoru- 16:9)?
2. DVB-T, vidio sam televizore sa ugrađenim DVB-T recieverom, je li to isto kao i da kupim zasebno taj reciever ili... (da odmah riješimo i to).
I ti televizori imaju i običan, analogni, reciver, jel da?
3. Plazma ili LCD- kao što sam vidio u ovom postu- plazma
Iako je nama (obitelji) dobar i ovaj CRT- ali vrijeme ga je pregazilo.
4. HD ready ili full HD- ne znam da nam to igra neku ulogu (kao što se vidi pod brojem 3). Ali, plazme koje spadaju u cjenovni okvir nemaju nikakav HD (jel možda sve plazme imaju HD ili...?).
Tako da ne znam je li to toliko bitno, tj. da ćemo biti zakinuti kada počne reprodukcija svega u HD?
5. svota koju sam voljan izdvojiti- 4000- 5000 kuna

Evo, od plazmi preporučenih u prvom postu sam našao ovu:
Panasonic TH-37PV8P
Zanima me ima li kakvih primjedbi na nju (ili da li ima neka bolja do 5000 kuna)?

A od LCD- a:
Panasonic TX-32LX85P
LG 37LG2000
Samsung LE32A558P3

Oprostite na banalnim pitanjima, ali do sad smo imali CRT i rijetko se susretali sa LCD- ima i plazmama.
Pa, cijenio bih svaki savjet i svaku pomoć i objašnjenje.

Puno hvala.
Da skratimo priču, Panasonic 37/42pv8x je trenutno uvjerljivi best buy na našem tržištu. S obzirom na sliku koju dobiješ (pogotovo u SD) prepišat će svaki LCD u rangu cijene i do 50% više. Ako si pročitao post o "mitovima" sve je jasno ko pekmez .
Osim toga prijelaz sa CRTa puno je prirodniji na plazmu nego na LCD. Plastična slika koju imaju jeftini LCDi jednostavno ti neće pasat.
Nažalost slika će biti "rastegnuta" ako želiš ispunit cijeli ekran jer na brdovitom Balkanu TV kuće još nisu čuli za 16:9 pa se pripremi na to još neko vrijeme.
zax71 je offline   Reply With Quote