View Single Post
Staro 10.01.2009., 11:32   #7
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ovako, ja imam isto problem sa zujanjem, ali malo drugačiji. Dakle ne radi se o zujanju prilikom zahtjevne aplikacije, nego čim upalim komp. Počelo je nedavno, prije kojih tjedan dana sam to primjetio, ali mislio sam da mi se čini, jer bi bilo tiho jako, a ja sam u zadnje vrijeme kad god bi bio na kompu, uglavnom igrao igre, i to sa slušalicama uvijek. Pa sam primjetio to kada bih npr izašao iz neke igre, kada je tišina, ali jučer je počelo poprilično jako i iritantno. Zujanje je visokofrekventno. Nije baš da cvili, ali ono, dosta visoko je, i strašno "gusto", tj. ne znam kako da se izrazim, ali najbliže tome, kako bih to opisao je, zvuk "zujanja" transformatora, ali nisma siguran ima li u kompu tako jaki trafo, koji bi stvarao toliku buku. Mislio sma prvo da je napajanje, iako ne znam zašto, radilo normalno otkad ga imam (jedno godinu dana, ili malo manje), a sa ovom konfom radi već jedno 2 mjeseca. Ali onda sam skužio da ono prestaje ili se stišava kako ja prčkam po kučištu. Npr, ako neku stranicu kučišta stisnem, ono prestane, a neku drugu npr, još se pojača, pa onda nožice na kučištu, koje su plastične, isto imaju efekta. Pa kako vijke okrećem, također se mijenja. Onda sam probao otvoriti kučište, ali nisma opet skužio što zuji. Zvuči kao da cijelo kučište zuji, što možda i jest tako, jer ipak je metalno, pa tko zna od kuda se to prenosi po cijelom kučištu. Kada sam ga otvorio, kada bih onako lagano prstom pritisnuo napajanje, također bi prestalu zujati, ali opet, mogu skoro bilošto tako lagano pritisnuti, pa ili prestane, ili se smanji. Efekta ima i kada komp "zakrećem", tj, stoji mi na podu paralelno sa stolom, ali kada ga npr ukoso stavim, da tvori neki manji ili veći kut u odnosu na stol, isto se mijenja. Danas sam uklonio one "poklopce" za drajvove naprijed, i prestalo je. Malo se pojavi, ali tiho, ili nestane. No stvar je u tome da nikako nema lijeka. Ne mogu naći nikakav setup da prestane skroz zujati. Ima li itko ikakvu ideju što bi to moglo biti i kako to riješiti? Jel može biti napajanje, a da prestaje tako pritiscima bilogdje po kompu, ili mijenjanjem položaja? Ili je možda neki vent, a ako je, jel ja mogu ventove iskapčati dok je komp upaljen, da to lakše provjerim? Da ne moram stalno gasiti komp, pa jedan po jedan vent gasiti. Konfa je takva kakva je (u moj komp) već kažem oko 2 mjeseca, a kučište je isto, nepromijenjeno već više od godinu dana. Napajanje manje od godinu, i DVD ROM kao i kučište. Ništa od toga nisma mijenjao ni vadio otkad je unutra. Jedino što sma mijenjao su neki dan oni nosači za diskove, plastični. Promjenio sma svoje ljubičaste u crne, evo slika da se vidi na što mislim, ali, nisam siguran, no mislim da je zujanje počelo laganim tempom prije toga, zapravo, gotovo sigurno da je.

Prije:

Poslije:
ABuser je offline   Reply With Quote