View Single Post
Staro 06.01.2009., 22:04   #1445
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Iskreno muka mi je od objasnjavanja sto i kako kad su banalne stvar u pitanju!
Al nema druge;

Sony 32L4000 je u rangu je 32le8, ako 32le8 nije za preporuciti onda nije ni L4000!
Hajmo dalje
LG2000, 3000 i 5000 serija za te pare je itekako je preporuka jer ima integrisan DVBT tuner posto ga Panasonic modeli nemaju. Kao i ljepsi dizajn, koji je jako bitan kod kupovine (naravno ne ispred kvalitete slike). Posto je ovde mnogima vazan DVBT tuner molim te budi dobar pa preporuci za iste pare televizor sa digitalnim tunerom. Ne brini, nema ga.

Nadalje o Panasonicu nemam rijeci sta si dodao kao komentar
Citiraj:
Autor tonyST
Panasonic TX-32LX85P
Panasonic TX-32LX80P - 85 je bolji, a u istoj kategoriji?!
Gdje ti vidis kategorije ovde osim cjenovnih rangova pod 1, pod 2 razlika cjenovna izmejdu ova 2 modela je preko 150e sto sa obzirom na ciljnu kategoriju nije zanemarivo iako oba spadaju u tv do 750 eura. LX80 kod nas kosta 600e a LX85 750e ako 20% razlike u cijeni nije razlog da se stave oba modela kao preporuka ne znam sta jest. Onaj ko zeli bolje uzet ce LX85 i cao, zato i jest ovoliki broj televizora u igri a svakom pa i Pioneeru LX moze se naci mana.

Pa sta ti je nejasno onda.

Sto se tice Philipsa 37PFL5322, s obzirom da se radi o LCD-u 37" kako i 42" modelu koji je doslovno samo skuplji od Grundig i Vivax modela nema se sta komentarisati.
Ljudi koji uzimaju LCD iskljucivo za PS2/3 sa jako ogranicenim budjetom i ne trebaju DVBT tuner a trebaju vece dijagonale 37", 42" a zele LCD ovaj philipsov model je itekako dobar izbor.

Nadam se da ti je jasno da svaki tv ima svoje mjesto, naravno za preporuciti nije sony high-end sony w4500 i slicni modeli cije citave serije imaju fabricku gresku.

Sto se tice Toshibe to je model koji je bio jedino dostupan u BIH posto je lista interno pravljena za BIH trziste sa obzirom na dostupnost modela.
Toshiba svakako nije popularna medju domacim kupcima kao sto su drugi brandovi, rijetko koji ce se kupac odluciti za Toshibu pored Panasonica, Sony-a, Samsunga.
Kad je lista pravljena izricito se vodilo racuna o dobavljivosti modela kao i o plateznoj moci kupaca pogotovo kod entry modela.

Citiraj:
Autor tonyST
Kod plazma HDTV-a su zaboravljeni Pioneer KRP-500 i 600. Okvirne cijene su ipak više za BH tržište iako okvirno može poslužit. A tu je nabava.net
KRP 500 i KRP 600 nisu zaboravljeni vec je ovo copy paste sa forum.hr
Originalna updateirana lista je dobila na listu oba KRP modela prvog dana kad su izasli. Da ne mislis da se izvlacim pogledaj zadnji put kad je modifikovana lista na originalnom linku.
http://forum.hardwarebase.net/viewto...7417b69f679358

Ako admin odluci da postavi uopste listu, kako sam i rekao bit ce redovno update-ovana kao i ova na prvobitnom linku.

Pozdrav

Zadnje izmijenjeno od: Nani. 06.01.2009. u 22:36.
Nani je offline   Reply With Quote