ajd baci oko dali ti (vam) je uključen AHCI u BIOS-u i instalirani najnoviji driveri za SATA kontroler. problem može biti i u BIOS-u ploče (odnosno SATA kontrolera), firmware-u diska ili driverima za SATA kontroler. siguran sam da to sve znaš i da si provjerio, ali to su jedine stvari u kojima može biti problem i nešto ti u tome svejedno ne štima jer ti se corrupta particijska tablica. ne da ju windowsi ne mogu pročitati, nego se baš corrupta. a to mogu napraviti samo bad sectori ili neki drugi low-level pristup disku, koji nijedan OS (koliko znam) ne dozvoljava za vrijeme rada (osim prilikom inicijalizacije diska). ljudi koji vrte windowse često isključuju AHCI jer se windowsi ne znaju po defaultu instalirati na disk koji je na SATA kontroleru u AHCI modu. a linux to ne doživljava ni 5 posto i svejedno ga koristi kao SCSI kontroler. pa bi to moglo objasniti zašto ti ga je linux vidio.
eh da. i jedan stari glupi trik koji je workaround za problem čiji izvor dan danas ne znam. ne raditi ogromne particije kao primary. nemam pojma zašto, ali iz nekog razloga mi je to znalo riješiti probleme s corruptanom particijskom tablicom. uglavnom, kao extended pa onda na njoj ogromne logical particije.
ajd please javi kad riješiš problem. zanima i ostale 
greater powers final waves (alcohol hypnosis +30, self) bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night) misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius) summon unknown female (demoralise +75 on target)
artifacts of choice tv remote (hibernate +20 on self) lounge chair (fortify sleeping +60 on self) linux (destabilise system +45 on target)
little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable. Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
|