Citiraj:
Originally posted by tigman
slažem se što kažeš, ali ja pitam konkretno ; koja komponenta ...i zbog kojejeg razloga "pati"....
ovo objašnjenje bi bilo kao "nemoj tako jer bi moglo "
ajmo malo dublje u elektroniku i AGP BUS ..što se tamo zbiva ?
još ćeš me uvjeriti da povečanje voltaže s 1,5 na 1,8 manje škodi od podizanja AGP BUS-a pri normalnoj voltaži jer "može" izgoriti !?
ako AGP ima mogučnost mjenjanja ...zar bi itko izrađivao ploče i dao još na njih garanciju kada bi to bilo opasno...
istina da je iz neobjašnjenih razloga problem kada AGP nije sinhroniziran , ali to nije i ne može biti razlog da bi netko mrtvo hladno ustvrdio (a drugi naravno čuli pa neka bude kako su čuli!) da to šteti i jednoj komponenti na ploči ...
baljezganje... .....više šteti podizanje voltaže nego frekvencije na kojoj rade komponente u računalu
|
To što kažeš da proivođači napravili ploču koja to može. Moš ti stavit 2V na proc ako hoćeš al nećeš dobit garanciju na njega, pa ti govori njima "pa moja ploča to može". Tako je i s AGP-busom ti imaš tu opciju. Dali ćeš ju upotrijebit je na tebi. Imaš krivo ako dizanje voltaže, ona manje šteti nego dizanje AGP-busa. Ako imaš sasvim solidno hlađenje možeš dić na veću voltažu. Al veća voltaža ti ne znači ama baš ništa za overclockanje(bar kod mene). Ona će ti jedino poslužit ako povećaš AGP-bus pa da bi smirio grafu da se ne ruši daš joj više napona. "Agp slot" ti može otkazat poslušnost ako konstanto radi na povećanom "AGP bus-u" i onda nema veze ako ti grafa to može idzržat riknut će.
Povećanjem AGP bus-a dižeš i PCI frenkvu i jednostavno komponente to neće idzržat.Vjeruj mi ja sam tako skurio dvije grafe i jedan modem.