View Single Post
Staro 31.12.2008., 00:22   #39
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Zavist nije jer sigurno ne zavidim onima koji ga imaju.

Pričao sam o ergonomiji koju ovaj miš NEMA za razliku od MX518 kojeg koristim vec oko 3 godine. G9 sam koristio par dana i imao sam toliko problema sa držanjem tog miša nakon MX518 da je to strašno. Ona kosina i "kanalići" na tasterima možda jesu modni detalj, ali ergonomski sigurno nisu. Jeste da imam ogromnu ruku, trenirao sam rukomet godinama pa su mi prsti i dlan abnormalno dugi, ali ako MX518 odgovara svojim oblikom i veličinom, a G9 koji se pojavio godinama iza njega (godinama koje su trebale biti utrošene i na oblikovanje miša) ustvari me više podjeća na one miševe kockastog oblika od prije 10ak godina dok su još imali 3 tastera.
..
To je isto kao reci da odredjen model cipela nis ne valja zato sto nemaju modele za ljude sa nogom preko broja 50. Tebi ocito mis nije namijenjen i tebi ne pase. Meni pase bolje nego MX510. Tko je u pravu? Nitko. Ali mis je kvalitetan i radi odlicno, te pase savrseno u ruci X postotku ljudi za koji je namijenjen.

Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
ima više tipaka zašto ne? po kvaliteti su jednake,ali je zbog cijene G11 bolja...Kad bi svi pretjerivali sa tipkovnicama onda bi imali svi dinovo Edge(isto odlična tipkovnica,ali dat 1100-1300kn za nju je ono,baš te džep mora žuljat )

Neznam zašt se ne gleda cijena u finalnoj ocijeni,mislim nemože sad koštat ta tipkovnica 100kn bilo bi nerealno ali 600kn+ je IMHO previše...i edge je preskup
Mislim takvo je trižište i nemožemo ništ osim čekat neke popuste

Ja recimo kad sam kupio G15 bila je 450kn i još sam pdv rješio i na kraju je bilo oko 400kn što je već bila super cijena za tak nešt.. i onda gledao cijenu par dana kasnije ono 650kn tak da treba gledat trenutak garant da će ovoj past cijena za nekih 150-200kn...
Osoba ne mora tipkati da po nijednoj da vidi razliku izmedju tipaka. Jesi mozda pomislio da neke uzasno zivciraju tipkovnice sa hodom koji je kao na G11? Dok sa druge strane obozavaju "flat" tipkovnice. O ekstra tipkama necu raspravljati jer je subjektivna stvar. Ja nikad nisam koristio niti jednu. Ti ih mozda koristis svakodnevno. Kvaliteta hardvera nema veze sa cijenom. Ili je kvalitetan ili nije. Isplativost ima veze sa cijenom. Ali, isplativost je subjektivna stvar i staviti ju u finalnu ocjena samog hardvera nema smisla. Osim mozda kao napomenu pod negativno. Po tebi bi ocjene trebale glasiti " za osobe sa placom od 1000 - 2000 kuna X/10, za osobe sa placom od 2000-3000 kuna Y/10 ... i tako unedogled".
  Reply With Quote