View Single Post
Staro 30.12.2008., 22:10   #1406
cruiser
Premium

Datum registracije: Jul 2008
Uzmimo da imam 720p mkv film. Da li će on bolje izgledati na HD ready ili Full HD TV-u? HD ready ga ne mora skalirati,a Full HD da. Ista situacija je sa DVD-om. FULL HD mora izmisliti puno više pixela. Da li je onda to bolji izbor za sve što nije Full HD(blue ray)?
Inače usporedili smo PV80 i v4500 u uvjetima kod prijatelja. Plazma ima bolji SD ali to je ipak osjetno lošije od starog Philips CRT-a(sa 3 m razlika se u odnosu na LCD baš i ne primjeti). Gledali smo i snimljenu tekmu sa PC-a u i tu je plazma puuuno bolja ali kako sam rekao to ga uopće ne zanima. Kod HD-a zaista bih stavio ruku u vatru da je LCD imao prihvatljiviju sliku ma koliko štelali plazmu. Ne bih rekao bolju sliku već jednostavno mi se više dopala..Gledali smo film sa uređaja koji se zove Dvico. Prijatelj ostaje na plazmi prije svega zbog kuta gledanja.Naime da bi eliminirao refleksiju mora TV staviti u ugao sobe tako da će se gledati pod dosta velikim kutom. Refleksija dosta smeta i LCD-u ali on je iz tog kuta kao majica koja nije prana Perwollom.
cruiser je offline   Reply With Quote