View Single Post
Staro 20.12.2008., 23:53   #1
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Seagate 160 GB SATA 2.0

Neki dan sam radio na kompu i bilo je sve ok. Ugasio ga, te kad sam ga sljedeći put upalio windowsi (vista x64) se nisu bootali, te mi se pokazao neki error da fali neki config file u system32. Srušio sam winse i stavio nove. Nakon toga mi se komp usporio te nije htio ući ni u te nove winse. Ponovo sam ih rušio no tada mi nije htio uopće formatirat disk nego mi je pokazao neki error. Instalirao sam winse na drugi disk WD Caviar 500gb. Sa Hdtuneom sam skenirao disk Seagate i pokazao mi je ovo:
http://www.imagesforme.com/show.php/...tuneerrori.jpg
Nisam ni htio do kraja vrtit scan, neg sam ga prekinio. Kasnije ću sa diska pobrisat particije i sa Seatoolsom do kraja provjerit disk, no prema slici 99% je da je crko. Imam garanciju u Linksu, tamo ću to riješit..
E sad mene zanima, ovaj drugi disk od 500gb, morao sam instalirat winse na jednu particiju. Mene zanima, dok ne reklamiram disk i dobijem drugi, dal bi mogo napraviti jednu dodatnu particiju na tom disku, tj resizeat jednu od već postojećih particija i napravit neku od recimo 10-tak gb samo da snimim winse dok ne dobijem taj drugi disk sa reklamacije jer mi je taj Seagate bio sistemski a ovaj Caviar podatkovni..Taj Seagate koji je vjerojatno crko, mi je već drugi u godinu dana a da je riknuo. Dal ja mogu možd tražit u Linsku da mi daju istog kapaciteta al neki drugi proizvođač možda?? Znam da je moguće ak nemaju takvog diska na lageru il nemogu naručit.
John Creasy je offline   Reply With Quote