View Single Post
Staro 20.12.2008., 17:44   #7
windfucker
Guest

Ma,dovoljno je da se ti javiš i stvar šljaka ...(barem za sada)
2kompa & lap na wlan-u simultano na netu.
Stvarno mi ništa nije jasno...ostavio sam još prijepodne komp(ove) nakon x izmjena koječega u postavkama u stanju rasula (stanje iz postova gore), vidim tvoj post, poslikam 15-ak slikica iz postavki (zato sam i ukopčao Airlive), kliknem na konekciju (ono, više iz očaja) i- spoji se
Dobro, već viđeno, pomislim, kliknem drugi komp- radi. Trk na lap- spoji se.
Da ne duljim: evo već cca45 min konekcija bez prekida...
Iskreno: strah me ugasiti bilo šta

Jedino: sada vidim da mi kompovi koji su "preko žice" javljaju system error sa porukom "There is an IP adress conflict with another system on the network"
I "gad"( onaj žuti trokut iz tray-a) zbriše prije nego ga mogu kliknuti, da vidim di je to zapelo
Jel' bi to moglo biti do IP-ova u postavkama mrežnih kartica, ili router ne dodjeljuje pravilno (duplira? ako takvo što postoji),ili...? Gdje da gledam?
Hvala još jednom, i ako bilo tko bude imao problema sa postavkama ovoga čuda na Optimu, screrenshotovi su pohranjeni, bez brige, rado ću ih objesiti na ovdje, na zahtjev...ili ako opet nešto poludi, ehh...

Zaboravio sam reći: potpuno mi je nebitno da mogu pristupiti sa jednoga kompa na drugi, jer te podatke koje treba razdijeliti, po količini materijala koju ja prebacujem, i mogućim mrežnim komplikacijama od kojih se ježim, lako obavim putem eksternoga USB diska i svi sretni.
Cilj je bio: sa svih kompova u kući dostupan net. Samo to.
Ili, kako se ispostavilo u praksi: "samo" to...
  Reply With Quote