Nedavno sam u jednoj diskusiji bio siguran kako nemogu pogrijesiti kupovinom Abit ploce za 2500+ Mobile (nf7sl). Ahhh... kako sam samo pogrijesio. Dakle kombinacija je slijedeca
2500+ mobile
nf7-sl v2.0
kingmax 2x256 ddr433
9600XT
psu 500W
jet7+ (onaj veliki kao avionska turbina)
Uglavnom ploca (ovaj primjerak) je u komi, iz cista mira, na bilo kojoj kombinaciji FSBxmnoziteljxvcore u totalno slucajnim vremenskim razmacima, ploca dvaput glasno zatuli i komp se ugasi. Procesor se grije npr nakon sat igranja Farcrya temp je cca 50 stC. Da stvar bude jos bolja sve ovo se desava na barem 0.1V vcore vecem nego sto bi trebalo prema iskustvima drugih, npr vozio sam ga 133x14 na 1.575V (prema biosu) ali se takodjer rusio. Memorija je radila na 3-3-3-8 i isto se desavalo
Na FSB 200 mogu samo sanjati.
reklamirao sam problem i dobiti cu novu plocu ali me strah da se isto ne desi i sa tom drugom istom plocom.
Jedino sto nisam napravio flash biosa jer nemogu napraviti pravi Clear CMOSa koji se trazi nakon flashanja zbog "naljepnice" a i da ne izgubim garanciju. Traziti cu da ga flashaju u servisu, disketu sa BIOSom cu ja donijeti :-)