View Single Post
Staro 20.12.2008., 10:26   #69
...Tihomir...
Premium
Moj komp

...Tihomir...'s Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Kizo Pregled postova
Nekoliko stvari o ovom novom ATi avivo video convertoru

Prvo neznam zašto svi pišete da podržava samo HD4xxx seriju, kad na službenim stranicama piše da podržava i starije serije. Ustvari treba probat i vidjet.
http://support.ati.com/ics/support/d...estionID=21793
Na gornjem linku je ujedno i objašnjeno kako ga pokrenuti.

E sad dolazimo do ajmo tako reći problema

Sve što sam rekao u temi 8.12 beta o ati xcoderu vrijedi i ovdje. Ne koristi GPU. Gledam zazeće i rivi i isto je ko u idleu, temperatura ne poraste ni za stupanj, isto tako vrijeme dekodiranja ne ovisi o frenkvenciji GPU/mem. Isto to se moglo zaključiti iz testa, čiji je link Vuco dao, gdje vrijeme dekodiranja jako ovisi o CPU-u. Evo i slike.

Pošto sam ovako dosta znatiželjan po prirodi, ono što me mući jest, ako doista na bilo koji način ne koristi GPU (a sve upučuje na to), zašto je ta stvar tako prokleto brza? Evo jedan cijeli film mi prebaci za manje od 10mina.

Ukoliko se pažljivije čita release notes dođe se do slijedećeg:
The ATI Avivo video transcoder does not currently use GPU acceleration
under Windows Vista 64-bit edition.

Što će reći ako si na Visti 64 bit onda ne radi već se isključivo oslanja na procesor.

Edit:
U windowsima XP su slijedeći problemi:
Catalyst Control Center, the deinterlacing option under AVIVO video is not available after returning from VPU recovery
• Previous transcoders may cause the ATI AVIVO Video Converter to not use the GPU for trancodiing
• Transcoding multiple times may cause the ATI AVIVO Converter to not use the GPU

Zadnje izmijenjeno od: ...Tihomir.... 20.12.2008. u 11:15.
...Tihomir... je offline   Reply With Quote