Evo, napokon ulovio malo vremena, i uspio sam se (očito) konektirati preko ovoga uređaja iz naslova (napokon! & zahvaljujući Nikky-jevom savjetu) i ni sam ne mogu vjerovati koliko se stranice brže učitavaju (neću pretjerati, doslovno oko dvostruko brže uspoređujući sa Huawei mt880).
Ali...(uvijek neki "ali"

)
Sada sam primjetio da mi se događaju povremene "blokade" konekcije, u smislu da sve "leti" 30-60sec,a onda dolazi do "smrzavanja", tj.:
ili se ništa ne događa kod klika za drugi site/dio site-a,
ili ona famozna sa errorom- "Server is taking too long to respond bla-bla...". Tek kada ubijem Firefox, ponovo ga otvorim- opet leti

E, sad, zanima me da li postoji neki uobičajeni razlog za ovu simptomatologiju (slijedio sam upute iz Nikky-jevoga linka gore,dakle što tamo stoji pod Optiminim stavkama kod mene je- doslovno prekopirano), dakle neki previd kod konfiguriranja ovoga routera da biste mi mogli ovako "ad hoc" reći "to-i-to zna biti problem toga tipa po opisu".
Unaprijed zahvaljujem na dobroj volji i strpljenju sa ovakvom net-njubarom (a i šire)

LP

edit:Zaboravio reći- jedan komp spojen "kabelom"-nitko "nakačen" na vezu (disejblan w-lan, za sada).
EDIT2: Opet pišem spojen preko Huawei-ja

Sporo, ali barem radi
Airlive čitavo jutro ne može na net...
Sinoć je radio kako sam opisao- danas " ni mrd' ". Restart,ovo-ono, nema učinka...
Idem vidjeti detaljnije postavke od Huawei-ja, možda nešto uočim...