View Single Post
Staro 15.12.2008., 22:35   #1273
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Stvarno mi je zao sto se osjecas ugrozen jer nisi u pravu, pa pribjegavas psovanju i vrijedjanju.
Neko ko ima sta reci a da ne ponavlja jednu te istu sliku po 6 puta, reci ce to na mnogo razlicitih nacina sa osmjehom na licu.

Tvoji crtezi su tlocrti koji tretiraju vidno polje kao i sam fokus oka sa svake duzine jednako, o gustini da i ne pricam.

Budalastine koji si napisao oko onih slika naravno nisu tacne jer postoji jednacina koja koristi gustinu za izracunavanje idealnih udaljenosti, koje ti ne uvazavas jer bi time tvoj 42" full hd bio cisto bacanje love sto i jest.

Trudim se da moji postovi budu kratki koliko je moguce ali uvjek su precizni, upravo radi ljudi poput tebe.

Dakle ubuduce prije kupovine dobro se raspitaj sta i kako jer ko god je uzeo PV80 je profitirao u odnosu na tebe, to je tako, zalosno po tvoj djep ali je istina.

Ostavit cu matematiku koja ti nije jaca strana pa cu dati primjer koji ces ti pocetnik vrlo jasno razumjeti. Dakle primjer jednog obicnog kina je cist primjer tvoje zablude. Uzet cemo mjere IMAX kina
Standardni IMAX je 22m sirok i 16.1m visok (72.6ft x 52.8ft), mada moze biti i veci.
Ako se radi o digital theater, onda je 1080P. To je kucni da ti prevedem.
Kod film based kina radi seo puno vecim rezolucijama;
Film nije snimljen u 1080p vec u 4k-6k rezoluciji, dakle 4 do 6 puta vecoj od TV HD-a. Ono sto prikazuju je 1.5k u kinima, razlog zbog cega ne izgleda kao blu-ray je zbog focusa.

Standard Resolution Aspect Ratio Pixels:

Academy 4K 3656 × 2664
Aspect ratio; 1.37:1
Pixela;9,739,584

Digital cinema 4K 4096 × 1714
Aspect Ratio: 2.39:1
Pixela: 7,020,544

Pa sto dragi Duke ne koriste onda 1080p?

Samo se trabaju odmaci dovoljno jel tako? Da ne pricam o onim ljudima u prvim redovima i onim u zadnjim redovima i razlike preko 20-25 metara izmedju prednjih i zadnjih sjedista.

Kako bi 1080p funkcionisao za njih, razlika od 20m ide ispod minimuma do preko maximuma preporucene rezolucije.
Kako sad rjesit problem, postavit sve ljude u jednu ravan a?

Ne brini neces imati odgovor na ovo koji ce se poklapati sa tvojom teorijom, za raspravu bez vrijednjanja ipak treba imati vise znanja

Zadnje izmijenjeno od: Nani. 15.12.2008. u 22:46.
Nani je offline   Reply With Quote