Citiraj:
Autor Javorko
@Rebellion
....Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 17,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,5 / 16,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 25,0 / 22,5
....
Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 0 / 0
HEC Errors (Up/Down): 0 / 0
Nadam se da je ovo dobro, ali opet su one vrijednosti blizu.
Sad me muci, jel to dobro ili opet nije?
Napominjem da nikakvih ispada nisam imao 
...
P.S. Bio je potreban ''zahvat'' tehnicara na centrali.
Nadam se da ce sada sve biti ok 
Opet sam zadovoljni korisnik Amisa 
|
znaci, to sto su vrijednosti blizu ovisi o onoj trecoj vrijednosti - SN margin (korisni dio signala).
Ako je on puno veci od razlike medju prve 2 vrijednosti, veza se nece prekidati.
Za usporedbu, prije si napisao da ti je bio 11 u uploadu:
Citiraj:
Autor Javorko
Ajme meni, opet....
Problemi restartanja nestali, ali veza se nakon manje od 24h prekinula...
.....
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 17,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 16,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 22,5....
|
a prema sadasnjem stanju kazes da ti je cak 25dB u uploadu SN margin - cak je veci nego u downloadu (22.5) sto je sigurno dobro jer je prije bilo obrnuto, te se cini da je rjesenje ipak bilo od strane tehnicara na centrali.
Ipak, evo kako je kod mene situacija na prilicno dobroj parici na amis adsl (paket prometa - brzina od 8Mbps se tu placa t-comu):
Modulation: G.992.5 annex B (adsl2+)
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 507 / 7.999
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,5 / 0,0 (kod t-coma se ne ocitava downstream signal, neka njihova nebuloza)
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 3,0 / 2,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 31,5 / 30,5
(inace, krelci iz t-coma nikako da mi stave adsl umjesto adsl2+ iako sam to vec prije 2 mjeseca trazio!!!)
a evo i kakva je situacija na amis 2u1 usluzi na nesto slabijoj parici (ali i dalje prilicno dobroj):
Modulation: G.992.1 Annex B (adsl)
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 899 / 4.880
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 9,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 4,0 / 4,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 27,0 / 23,0
Dakle, vidite da je prilicna razlika izmedju dobre parice i stanja kod vas koji imate problema, a to je vidljivo prema sljedecem - izlazna snaga je uvijek takva kakva je, nju je bolje spustiti na losoj parici jer tada manje puca veza (objasnjenje zasto je to tako je malo duze), pad signala treba biti sto manji (ako je manji od 5 to su najbolje parice), i ako je SN margin veci od 20 to je super.
Kao sto rekoh, sto je veca razlika izmedju signala i pada signala, kao i sto je veci SN margin, to je bolja situacija.
Naravno, kad povecavate brzinu na jednoj parici, povecava se gubitak signala, a pada SN margin.
@Bono, jel tebi odgovara brzina od 4Mbps?
u tom slucaju bi ti signal bio bolji, pa i broj gresaka i ping manji.