Citiraj:
Autor Nani
Navedi mi jedan jedini kvalitetni 26" HDTV sa 1080p rezolucijom 
Opet ti ne odgovori sa koje udaljenosti bi gledao taj 26" 1080p telic 
|
Rekao sam monitor
Evo ti 24 incha.
http://www.trustedreviews.com/displa...LCD-Monitor/p1
94.5 cm je udaljenost sa koje bi gledao
Citiraj:
Autor Nani
Opet ti sa uvecavanjem tlocrta,  Extra !
Iduci post opet postavi istu sliku, jer ne razumijemo sta zelis reci!
Ne uvrsti ti gustinu ovde, opet nake pticje perspektive, znam komlikovano je uradit ali brate da bi nam objasnio to te ceka, to ti je sad posao 
|
Disclaimer: Istina, tek sam sad skuzio da sam ko budala crtao dijagonalu umjesto sirine ekrana.

(nije da bi ispalo nesto puno manje, ali eto ja cu priznati gresku) Ali to apsolutno nista ne mijenja vezano uz udaljenost.
Zato jesu ti crtezi skice, a ne direktne vrijednosti.
Svi moji argumenti vezani uz udaljenost, te da mozes gledati full HD i na manjim ekranima ostaju isti!
Citiraj:
Autor Nani
Jeste, svi smo mi ljubomorni sto ti imas full hd na 42". Pogotovo vlasnici 50" Full HD televizora.
|
Rekao sam one koji su kupili 720p, pa govore svima da je 1080p bio tako i onako neisplativ na toj dijagonali. lol

I ti govoris "svi mi", ja nisam apsolutno nikog imenovao. I ne mislim i nemam potrebe. Ova se rasprava uopce ne vodi oko MOG televizora ili TVOG.
Meni nije jasno zasto ti treba slika, kada imas kalkulator. (koji pokazuje iste vrijednosti kao slika) Isto tako imas na toj stranici od kalkulatora brojku koja je prikazuje nakon koje ce udaljenosti osoba sa 20/20 vidom polagano poceti gubiti detalje 1080p reze. Ovo uzimam, tek toliko da se maknemo od THX-a (koji podrzava moje objasnjenje da se sve radi o kutu gledanja i nicem drugom
http://www.thx.com/home/setup/display.html ) i SMPTE-a.
Zove ti se
Viewing Distances Based on Visual Acuity - Maximum Viewing Distance for HDTV(Fully resolved 1080i; 1920 x 1080)
"These distances are calculated based on the resolving power of the human eye, or visual acuity. The human eye with 20/20 vision can detect or resolve details as small as 1/60th of a degree of arc. These distances represent the point beyond which some of the detail in the picture is no longer able to be resolved and "blends" with adjacent detail."
http://myhometheater.homestead.com/v...alculator.html
Ali evo, uzeo sam ove "tvoje" slike i oznacio za 42 incha za 1080p sadrzaj i za 50 incha.
Ispalo je ~5.5 feet za 42 incha
Ispalo je ~6.5 feet za 52 incha
Sto znaci
42 inch -> 5.5 feet iliti ~1.67 m
50 inch -> 6.5 feet iliti ~1.98 m
(ja se toplo nadam da nisi mislio da je feet isto sto i metar, a ako jesi. Sta sad, grijesi se. Nije da se radi o jedinici koju koristimo svaki dan)
Ispalo je ~5.5 feet za 42 incha
Ispalo je ~6.5 feet za 52 incha
Sto znaci
42 inch -> 5.5 feet iliti ~1.67 m
50 inch -> 6.5 feet iliti ~1.98 m
-
Ako pogledas rezultate vidjet ces da odgovaraju onome sto sam rekao i prikazao sa 2D iz pticje perspektive slikama koje toliko ismijavas.
42 inch * 1.19 = ~49,98 inch
1.67 m * 1.19 = ~ 1.98
--
Za kraj, mozes ti gledati Full HD sadrzaj sa udaljenosti od recimo
3,34 metara za 42 incha
i
3.96 metara za 50 incha
Ali u tom slucaju da bi vidio istu kolicinu detalja morao bi imati natprosjecan vid 20/10 (moguce, ali iznimno rijetko)